Tavaszi fáradtság ellen ez legyen az első lépés! - Vitaking

Tavaszi fáradtság ellen kell egy kis üzemanyag

A vitaminok létfontosságúak az egészséges élethez. Talán nem nagy képzavar azzal a hasonlattal élni, hogy a vitamin olyan, mint a gépkocsiknál a kenőolaj. Hiába töltünk csak üzemanyagot az autónkba, ha nem gondoskodunk a kenőanyagról, a motor tönkre megy.
Ha egy autóból egyetlen létfontosságú összetevő hiányzik (például nincs levegő a kerekekben, nincs üzemanyag a tankban, nincs olaj a motorban, nincs áram az akkumulátorban, stb…) nem jutunk túl messzire vele. Ezek az autózás vitális összetevői.

De mik a szervezet egészséges működésének vitális összetevői?

Így tavasz táján szinte mindenki azt érzi, hogy ráférne a testére is egy kis “olajcsere”. Ennek oka, hogy a tél végére a főként táplálék által, és kis részben a bőrünket érő napfény által szervezetünkbe jutó vitaminok mennyisége, töredéke csupán az optimálisnak. Minden vitamin komplexen vesz részt a testi folyamatokban, ezért hiányuk szerteágazó tüneteket okozhat.
Amennyiben tavaszi fáradtságban szenved, szerezzen be egy olyan multivitamint, ami bőségesen tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, és töltse fel vele magát!

Mit jelent az, hogy bőségesen?

Több ezer különféle vitamin és egyéb étrend-kiegészítő kapható a magyar piacon. Ezek java része sajnos hatástalan. A beltartalma olyan alacsony, hogy szedésétől senki nem várhat semmi érzékelhető eredményt. Tulajdonképpen ez az oka annak, hogy sokan szkeptikusak minden étrend-kiegészítővel kapcsolatban egy idő után. Kipróbálták és nem jött be. Volt már ilyen Önnel is?
Keressen magas beltartalmi értékű, magas hatóanyag tartalmú termékeket kedvenc vitamin üzletében! A megszokott, a napi szükségletek töredékét tartalmazó olcsó multivitamin készítmények nem igazán hoznak érzékelhető eredményt.

Tehát a javasolt napi adag ezek szerint nem elég?

Nem. Egy csomó tanulmány mutatta már be, több vitamin és ásványi-anyag esetében – amikor a ajánlott napi bevitelnél nagyobb mennyiségben fogyasztják – hogy hozzájárulnak az optimális egészség fenntartásához és a krónikus betegségek távoltartásához. A javasolt napi bevitel (NRV)mindössze egy olyan mutató érték, ami azt jelzi, mi egy átlagos ember vitamin szükséglete annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki nála komoly betegségek, mint skorbut, stb…
Ne ijedjen meg, ha egy termék, amit megvásárolt az NRV többszörösét tartalmazza. Igazából ezek azok a termékek, amiknek tényleg van valami értéke.

A Vitaking termékeket keresse kedvenc vitamin üzletében, bioboltjában vagy patikájában!
Forrás: www.vitaking.hu