Varga Marianna teaszakértő, kertészmérnök évekig egy hazai borászatban dolgozott, és pincelátogató túrákat meg borkóstolókat vezetett, majd elköltözött Londonba, és azt gondolta, hogy ott is borral kapcsolatos munkát keres magának. Azonban az élet úgy hozta, hogy a 4. napon valaki egy kapuban megkínálta teával. Ekkor derült ki, hogy egy teakereskedés mellett haladt el. Bement szétnézni, és 6 évre ott is ragadt mint alkalmazott. Itt folyamatosan képezte magát, így csakhamar a hobbiból szakma lett. A sok tanulás meghozta a gyümölcsét, azonban ő itthon szeretett volna ezzel a tudással kezdeni valamit, így hazaköltözött. Elkezdett teakóstoló workshopokat tartani, utána készített egy webáruházat, és az évek alatt olyannyira kinőtte magát ez az álom, hogy mára már saját márkás teákat, teakeverékeket készít, és a megrendelői között kávézó és étterem is szerepel.
Mariann célja a workshopjaival, hogy az alapokat tanítsa meg az érdeklődőkkel, hogy mitől lesz jó egy tea, hogyan készítsük el helyesen otthon is. A teák kóstolása, a mozdulatok begyakorlása után minden résztvevő összeállíthat egy saját teakeveréket is.
Arról nem is beszélve, hogy a tea egészséges és minden diétába beilleszthető. A szálas teákból kezdetben natúr zöld, fekete és fehér volt, jelenleg azonban a webshopban már több mint 50 saját, egyedi, Mariann által elkészített teakeverék található.
Időközben Vácon létrehozott egy teakertet, ahol 150 teacserjét nevel, illetve gyógynövényágyásai is vannak, mert a jövőben az a célja, hogy a teakeverékek hozzávalóit is a saját kertjében, vegyszermentesen termelje meg a teáihoz.
Emellett fontosnak tartja, hogy az emberek ne csak ősztől tavaszig teázzanak, hanem nyáron is. Erre pedig kiválóak az úgynevezett hidegáztatott, vagyis cold brew teák. Ha a szálas teát egyből hideg vízzel öntjük fel, és hűtőben minimum 1,5–2 órát áztatjuk, egy édesebb, lágyabb ízű, frissítő teát kapunk. Mivel a hideg víz nem oldja a csersavat, így nem lesz keserű, és kiválóan hűsít a rekkenő hőségben.
Tegyetek Ti is egy próbát!
Elérhetőség:
Weboldal: www.kameliakert.hu
Facebook: Kamélia Kert
Instagram: Tea.Kamelia