(T)egyél a jövőért!

Biztosan mindenki elgondolkozott már rajta, hogy mennyit változik majd az életünk 10–20 éven belül, hogy a táplálkozásunkról már ne is beszéljünk. A Plant Revolt megálmodói úgy vélik, hogy a növényi alapú élelmiszer lesz a következő generációk megfizethető és egészséges élelemforrása.

„Meggyőződéses környezetvédőként elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy az élelmiszergyártásban, -forgalmazásban és -fejlesztésben szerzett évtizedes tapasztalatunkat egy új cél megvalósítására használjuk fel, ami olyan tiszta, fehérjében és rostban gazdag, növényi alapú termékek fejlesztése és gyártása, amelyek kímélik a környezetet, és hozzájárulnak az élet fenntarthatóságához.”

PlantRevolt

Az első termékek a mélyhűtött vegán húspogácsa és a húsgolyó voltak, de szépen bővült a kínálat olyannyira, hogy napjainkban már nuggetset, hamburgerpogácsát, virslit, felvágottat, vagy éppen szárazkolbászt is készítenek a fiúk a vegán étkezés szerelmeseinek. A szóját mellőzték a konyhából, helyette borsófehérjét használnak. Az alkotók azokra is gondoltak, akik nem szeretnék végérvényesen száműzni a húst a tányérjukról, mint például a flexitáriánus étrend követői – akik a nagymértékű növényi fehérjék bevitele mellett húst is fogyasztanak –, így számukra megalkották a vegán darálthúst és a vegán grillkolbászt, aminek magyaros változatáról bizonyára kevesen mondják meg, hogy növényi hozzávalókból készült. De a darált húsból elkészített bolognai, vagy éppen a chili con carne is bátran felveszi a versenyt a húsokkal. És a termékek előállítása során sokkal kevesebb vízre és energiára van szükség, mint például a marhahúsnál, így ezzel csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat is. Amennyire fontos a belbecs, annyira figyeltek a külcsínre is: a csomagolások újrahasznosítható anyagokból készültek. Hamarosan pedig a mélyhűtött termékek mellé megjelennek a friss vegán finomságok is. Kóstoljátok meg, így ti is tesztek magatokért, az állatokért és a bolygónkért!

PlantRevolt