Tejmentes desszertitalok – Bejgli variációk a bögrédben

Az egyre hidegebb, szürke időben a legtöbbünk nem vágyik másra, mint egy krémesen lágy forró csokira vagy épp egy óriási bögre habos kakaóra pici fahéjjal a fehér tejszín tetején. De a tejérzékenység sajnos beárnyékolhatja az efféle terveinket. Sok helyen már lehet laktózmentes opciók közül választani, de az sajnos nem jó azoknak, akik tejfehérje érzékenyek, vagy vegánok.


Kényelmes és főleg pénztárcabarát megoldást kínálnak a Vegital által forgalmazott magtej készítő gépek. Ezekkel a csodálatos színekben pompázó gépekkel ugyanis nem csak növényi „tejeket”, hanem ínycsiklandozó desszertitalokat is lehet készíteni. Ebben az időszaban az egyik legnépszerűbb recept a diós vagy mákos bejgli ital. Bizony! A tradicionális karácsonyi desszert ízeit bele tudjuk varázsolni egy bögre forró italba is, amit egy meleg takaróba burkolózva elfogyasztani, igazi lélekmelegítő feltöltődés.
A Vegital alapítója, Halászi Ildikó, kislánya érzékenysége miatt lett a tejmentesség szakértője. Azóta folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy még jobb és hasznosabb termékekkel segítsen azoknak, akik nem érik be a bolti alternatívákkal. Ildikó szerint sokkal finomabb és egészségesebb ételeket és italokat tudunk elkészíteni, főleg, ha egy olyan lelkes és segítőkész csoport is a hasznunkra van, mint amilyen a Vegital gépek használóinak közössége. A Vegital, ahogy mi szeretjük zárt Facebook csoportban a kezdők is bátran nekiállhatnak kísérletezni az egészséges italokkal, ételekkel, a YouTube csatornán pedig sok hasznos videó mellett a bejgli ital receptjét is megtalálhatjuk. A karácsony közeledtével pedig nem csak a szivárvány színeiben pompázó gépek közül érdemes felvenni egyet az ajándéklistára, hanem Ildikó nemrég megjelent Te(l)jes élet tej nélkül című könyvét is, amiben a bejgli italok receptje is megtalálható, hiszen ezeknél praktikusabb és hasznosabb ajándékokat keresve sem találhatunk azoknak a szeretteinknek, akik tejmentesen élnek.   
                         
Mentesség: cukor, glutén, tej, paleo, vegán nyers
Web: www.vegital.hu
Facebook: /vegital.tejmentesital
Youtube: Vegital, a tejmentes ital szakértője