Tépett laskagombás gm hamburger szuperzöld salátával, füstös babkrémmel, Violife cheddarral

Hozzávalók:

  • laskagomba (400 v. 500 gr-os csomag)
  • gm szójaszósz
  • fokhagymapor
  • só (Himalaya)
  • bors (őrlős vagy őrölt)
  • Szafi kész hamburger pogácsa (4 db)
  • kínai kel, római saláta vagy salátakeverék (1 db/csomag)
  • kígyóuborka (1 db)
  • friss petrezselyem (1 csokor)
  • bébispenót (1 csomag)
  • lime (1 db)
  • Flora plant krém
  • lilahagyma (2 db)
  • almaecet (1 dl)
  • tisztított víz (1 dl)
  • vörösbab konzerv (1 db)
  • sörélesztő pehely (2 ek)
  • őrölt pirospaprika (1 ek)
  • folyékony füst
  • Rama culinesse
  • Violife cheddar (szeletelt) (1 csomag)

 

ELKÉSZÍTÉS

  • Először elkészítem a szuperzöld salátát, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek.
    A salátát apróra vágom (a salátakeveréket nem kell), az uborkát is pici kockákra szelem, a petrezselymet is felaprítom és mehet egy nagy keverőtálba. A saláta öntethez a turmixba teszem a bébispenótot, a lime-ot, Flora plant krémet és a sót, majd hagyom, hogy simára dolgozza a gép. Ráöntöm a saláta alapra, összekeverem, majd a hűtőbe teszem pihenni, amíg elkészül a többi hozzávaló.
  • A lilahagymákat megpucolom, félbevágom, majd vékonyan felszeletelem őket. Egy kisebb tálba teszem és leöntöm fele-fele arányban almaecettel és tisztított vízzel, majd sózom is. Ez is mehet pihenni a hűtőbe.
  • A kettévágott gm zsemléket megpirítom forró száraz serpenyőben amíg szép ropogósan barnásak nem lesznek a vágott felületek, majd félreteszem őket.
  • A babkrémhez a babot leszűröm és leöblítem kicsit, egy keverőtálba öntöm, majd villával összetöröm rusztikusan. Öntök hozzá egy kis Rama culinesse-t, folyékony füstöt, sót, fokhagymaport, sörélesztő pelyhet és pirospaprikát. Jól összekeverem és kész is.
  • A laskagombát nem szabad megmosni (semmilyen gombát), csak a tönkjét kell levágni, annak is csak a legvégét és már dolgozható is fel. Én kézzel szoktam csíkokra tépkedni, szerintem így a leggyorsabb.
    Forró serpenyőben hevítek egy kis Rama culinesse-t, isteni vajas íze van, majd mehet rá a laska is. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a fűszereket: sót, borsot, fokhagymaport és a gm szójaszószt.
    Szép aranybarnának kell lennie, akkor van készen.
  • A sütőt kb. 200 fokra előmelegítem, addig előkészítem a hamburgereket.
    A pirított zsemlére mehet a babkrém, rá a tépett laska és egy szelet Violife cheddar. Mehet a sütőbe pár percre, amint megolvadt a cheddar jöhet is ki.

 

Tálaláskor a növényi sajtra helyezek pár szelet savanyított lilahagymát, halmozok rá egy adag szuperzöld salátát és jöhet a zsemle teteje.

Na ezután mindenki megnyalja a tíz ujját, garantálom!

Jó étvágyat!

 

A receptet Lajos Laura készítette.

 

Mentes élet ízei - Tépett laskagombás gm hamburger szuperzöld salátával, füstös babkrémmel, Violife cheddarral
Mentes élet ízei - Tépett laskagombás gm hamburger szuperzöld salátával, füstös babkrémmel, Violife cheddarral
Mentes élet ízei - Tépett laskagombás gm hamburger szuperzöld salátával, füstös babkrémmel, Violife cheddarral