ELKÉSZÍTÉS
- Először elkészítem a szuperzöld salátát, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek.
A salátát apróra vágom (a salátakeveréket nem kell), az uborkát is pici kockákra szelem, a petrezselymet is felaprítom és mehet egy nagy keverőtálba. A saláta öntethez a turmixba teszem a bébispenótot, a lime-ot, Flora plant krémet és a sót, majd hagyom, hogy simára dolgozza a gép. Ráöntöm a saláta alapra, összekeverem, majd a hűtőbe teszem pihenni, amíg elkészül a többi hozzávaló. - A lilahagymákat megpucolom, félbevágom, majd vékonyan felszeletelem őket. Egy kisebb tálba teszem és leöntöm fele-fele arányban almaecettel és tisztított vízzel, majd sózom is. Ez is mehet pihenni a hűtőbe.
- A kettévágott gm zsemléket megpirítom forró száraz serpenyőben amíg szép ropogósan barnásak nem lesznek a vágott felületek, majd félreteszem őket.
- A babkrémhez a babot leszűröm és leöblítem kicsit, egy keverőtálba öntöm, majd villával összetöröm rusztikusan. Öntök hozzá egy kis Rama culinesse-t, folyékony füstöt, sót, fokhagymaport, sörélesztő pelyhet és pirospaprikát. Jól összekeverem és kész is.
- A laskagombát nem szabad megmosni (semmilyen gombát), csak a tönkjét kell levágni, annak is csak a legvégét és már dolgozható is fel. Én kézzel szoktam csíkokra tépkedni, szerintem így a leggyorsabb.
Forró serpenyőben hevítek egy kis Rama culinesse-t, isteni vajas íze van, majd mehet rá a laska is. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a fűszereket: sót, borsot, fokhagymaport és a gm szójaszószt.
Szép aranybarnának kell lennie, akkor van készen. - A sütőt kb. 200 fokra előmelegítem, addig előkészítem a hamburgereket.
A pirított zsemlére mehet a babkrém, rá a tépett laska és egy szelet Violife cheddar. Mehet a sütőbe pár percre, amint megolvadt a cheddar jöhet is ki.
Tálaláskor a növényi sajtra helyezek pár szelet savanyított lilahagymát, halmozok rá egy adag szuperzöld salátát és jöhet a zsemle teteje.
Na ezután mindenki megnyalja a tíz ujját, garantálom!
Jó étvágyat!
A receptet Lajos Laura készítette.