Tepszi Ételbár

A Tepszi Ételbár a 19. kerület igazi kulináris gyöngyszeme, ahol házias ételek és hagyományos ízek várják az ebédelni vágyókat – glutén- és tejmentesen. 

Tepszi
Az aprócska étterem története 6 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor az étterem alapítója, Sass Erika, alias Sasó gyakorló táplálékallergiásként úgy döntött, hogy főzés iránti szenvedélyét ideje közkinccsé tenni egy blog formájában. Az akkoriban marketingesként tevékenykedő Sasó a szakmai kiégés jeleit tapasztalva hamarosan úgy döntött, hogy valódi szerelme, a kulináris világ felé veszi az irányt. Az ezt követő évek során négy OKJ-s képzést elvégzett: élelmezésvezető, szakács, diétás szakács és gasztrocoach képesítést szerzett. Párjával, Boros István mesterszakáccsal 2018-ban a tettek mezejére léptek és rövid keresgélés után rátaláltak a parányi Üllői úti üzlethelyiségre. 
Az ételbár alapvető célja a hagyományos, magyaros ízek újrateremtése glutén- és tejmentesen. Emellett törekednek az egészséges és magyar alapanyagok felhasználására, illetve a különböző ételallergiákkal érkező vendégek kiszolgálására, így tojásmentes, vegán, cukormentes, paleo és szójamentes ételeket is találunk a repertoárban.
Tepszi
A Tepszi kínálata meglehetősen széles: az állandó kínálat mellett heti menü, napi ajánlat és sütemények is várják az éhes arrajárókat. Az állandó kínálat magyar klasszikusokat, például rántott húst és sült csirkecsombot vonultat fel, míg a hétfőtől péntekig elérhető heti menü naponta változó levessel, húsos és főzelékes opcióval csalogat. Emellett napi ajánlatok is színesítik az amúgy sem szűkös választékot, ami kiegészül a részben helyben készült, részben gluténmentes üzemekből beszerzett édességekkel is. Nagy kedvenc a glutén- és tejmentes máglyarakás, a különféle piték és a zserbó. 
Az Üllői úti ételbárt nemcsak hétköznap, hanem szombaton is érdemes útbaejteni, ugyanis a mindig elérhető névadó tepszis (értsd: tepsis) burgonya, a napi ajánlat és a kedvezményes áron kapható családi menü ilyenkor is választ adhat a háziasszonyok által oly gyakran feltett “Mit együnk ma?” kérdésre.
 
1195 Budapest, Üllői út 277./9.
+36 20 357 1921
Facebook/tepszietelbar