Search
Close this search box.

TEPSZI ÉTELBÁR

A Tepszi a budapesti mentes bisztrók palettájának egyik legfiatalabb tagja.  Az azonos nevű blogon már több éve jelennek meg receptek a diétás szakács Sass Erika tollából és konyhájából, idén júliusban azonban nagy lépésre szánta el magát, amikor mesterszakács párjával megnyitották első saját ételbárjukat.


Mindkettőjük nagymamája tepszinek ejtette a sütőeszközt, ám a nyelvezeten túl másban is visszaköszön a családiasság: a kicsi alapterületnek köszönhetően baráti beszélgetések helyszíne az ételbár. Emiatt már a nyári nyitástól fogva törzsvásárlókból áll a Tepszi közönsége (mondhatni közössége). Minden ételkreáció saját kútfőből áll össze, természetesen a blogról származik a legtöbb recept. Közös jellemzőjük, hogy mind glutén- és tejmentes, alkalmanként található a kínálatban tojást nélkülöző opció, és mindennap tudnak szolgálni fogásokkal a vegán étrend követőinek is. A legfőbb vezérelvüket tükrözi szlogenjük:

ízesen, de mentesen

– ezt pedig nem csak az érzékeny vásárlók értékelik nagyra, hiszen vendégeik harmada pusztán egészségtudatosságból jár hozzájuk.
 
Két különböző heti menüvel várnak minket, egy főzelékes és egy húsos változattal, a napi leves mellett 6-8 féle főétel közül is választhatunk. A legnépszerűbb fogásaik a tej- és gluténmentes rántott sajt, a magyaros ízvilágú változatos húsos fogások és a házi édességek. Alapanyagaik nagy részét frissen, őstermelőktől szerzik be. Az étkezdében a vasárnapi szünnap kivételével készülnek fáradhatatlanul az ízletes és látványos ételek – erről folyamatosan frissített Facebook-oldalukon értesülhetünk.
Hétköznapokon 11-19 óráig, szombaton pedig 11-15 óra között látogathatunk el a Tepszibe. A nagy igényt látva tervbe van egy közösségi tér kialakítása, ahol a mentes ételek mellett, mentes programok várnák az érdeklődőket. Az ünnepekre töltött káposztával, rántott hallal, halászlével és persze bejglivel készültek. Az újévben január 3-tól tudjuk figyelni és kóstolni, hogy mi jó sül a Tepsziben.
 
Budapest 1195, Üllői út 277/9.
+20 357 1921
facebook: TEPSZIETELBAR
web: www.tepszi.hu