Természetes dezodor az izzasztó napokra

Természetes dezodor az izzasztó napokra

A nyári forróságban akármekkora figyelmet is fordítunk a tisztálkodásra, óhatatlan, hogy tusolás után 5 perccel már gyakran úgy érezzük, ismét csorog rajtunk a verejték. Ezért is kapnak ilyenkor kiemelt szerepet az izzadásgátlók és a dezodorok. Fontos kihangsúlyozni, a kettő nem ugyanaz. Míg az izzadásgátlónak az a lényege, hogy eltömítse és blokkolja a bőr felső rétegének pórusait, így megakadályozva a verejtékezést, addig a dezodor csökkenti az izzadságunkon elszaporodó baktériumok számát, így segítve a kellemetlen szagok leküzdését, de az izzadást nem akadályozza meg. A természetes dezodorok használatakor először a méreganyagok ürülnek ki, így 1-2 hónap is eltelhet, mire a szervezetünk átáll erre az új védekezési módszerre. Az izzadásgátlóknál az alumíniumsók segítik a szagok elűzését (lévén, hogy nem képződik verejték, így szag sem lesz), a természetes dezodorok esetében ez két lépésben történik meg: a szódabikarbóna vagy például bambuszpor felszívja a nedvességet, semlegesíti a szagokat, a teafaolaj pedig antimikrobiális hatásának köszönhetően megakadályozza a kellemetlen szagok kialakulását.

A Mix Your Nature-nél is kaphatóak ezek az alumíniummentes, természetes dezodorstiftek, melyeket lebomló, komposztálható kartonpapír csomagolásba öltöztettek. Ezek alapreceptje bőrápoló kakaóvajat, sheavajat és kandelillaviaszt tartalmaz, amik javítják, rugalmassá teszik bőrünk szerkezetét, és erősítik a bőr védőrétegét.

Ráadásul a cég E-keverdéjében a dezodor alaprecepten felüli részét Te állíthatod össze! Az opcionális összetevők közt van a szagok semlegesítésére szolgáló cink-ricinoleát és szódabikarbóna, a regeneráló Q10, a lótuszpor és a levendula-geránium kombó, bambuszkivonat, teafa illóolaj és zöldcitrom-zsálya kombináció is. Sőt, a stift parfümmentes, illatanyagmentes változatban is elérhető! Készítsd el Te is a számodra ideális dezodort az E-keverdében, a Mix Your Nature honlapján!

Mix Your Nature dezodor