Search
Close this search box.

Tesztben verhetetlen – YORKTEST

Egyre többen kezdenek glutén- vagy tejmentes diétába, sokszor sajnos anélkül, hogy tisztában lennének azzal, hogy valóban van-e intolerancia. Igaz, manapság már rányomták az ételérzékenységekre a „népbetegség” pecsétet, de mielőtt bárki magától belekezdene egy ilyen életmódba, először fontos leellenőriztetni, hogy valóban szükséges-e ezeknek az élelmiszereknek a cseréje, vagy teljes elhagyása.

                     
Mielőtt azonban hónapokat várnánk egy olyan labor vizsgálatra, amely csak egy vagy két összetevőre vizsgálja az érzékenységet, érdemes megismerkedni a YorkTest ételintolerancia tesztjeivel, melyek gyors és egyszerű megoldást nyújtanak. A tesztek forgalmazó Izinta Kft. közel 30 éve jött létre a Magyar Tudományos Akadémia leányvállalataként, több területen is komoly szakmai múlttal rendelkezik és két éve már bárki számára elérhető ételintolerancia teszteket kínálnak.
A YorkTest Lite 50 féle, a Food&DrinkScan pedig 158 élelmiszert és élelmiszercsoportot vizsgál, többek között a fűszerektől a gyógynövényekig, a zöldségektől a gyümölcsökig, vagy a húsoktól az olajos magvakig. A teszt egyszerű, fájdalommentes, otthon is elvégezhető a mintavétel, semmivel nem drágább egy magánlaboros vérvételnél, és jóval komplexebb egy állami lehetőségnél. A levett mintát pedig az angliai Yorkban értékelik ki, innen a teszt neve is. Végül pedig egy súlyozott eredményt kapunk, látva az intolerancia erősségét, visszaellenőrző kérdésekkel, táplálkozási útmutatóval kiegészítve.
Az Izinta Kft. a karácsonyi Csak a Mentes vásáron a tesztek mellett egy új termékkel is készül, méghozzá a Hölgyeknek, ugyanis egy Japán szabadalom alapján készült emlővizsgáló kesztyűt is bemutatnak, ami egy speciális anyagból készült pre-prevenciós eszköz, mely az ujjbegyek érzékenységét növeli meg 15-szörösére, hatékonyabbá téve ezzel az önvizsgálatot. Az emlőrák időben történő felismeréséhez elengedhetetlen az emlők rendszeres önvizsgálata, és az orvosi ellenőrzés is.
                             
 
Web: www.yorktest.hu
E-mail: info@izinta.hu
Facebook: /yorktestHU