Tibidabo Gluténmentes Pékség – magasan a legjobb!

Tökéletes névválasztás Barcelona legmagasabb pontjának neve a Tibidabo után – a latin tibi dabo: neked adom kifejezésből – a döntés a jó mellett, az igazi a bármi helyett, a minőségi a sok helyett. Az alapító Nyakas Erik és a termékfejlesztő mérnök Gallo Iván nem kötnek kompromisszumokat, ha a minőségről és az egészségről van szó, mert tudják, a tápláléknak építenie kell minket.


Az éjjel megálmodott kókuszos-csokis csigák épp akkor kerülnek a sütőbe a Tibidabo 100%-ban gluténmentes péküzemében, amikor felhívom. „Azonnal ki kellett próbálnom!”– meséli Iván lelkesen. „Én ebben hiszek: meg kell kóstolni a termékeket, magukért beszélnek.” A Tibidabohoz hűen ebben is kerülik az ipari adalékanyagokat, a hozzáadott répacukrot, és a laktózt. S ami igazán egyedülálló az az, hogy Iván mentes receptjei még szénhidrátcsökkentettek is, ráadásul rizst, kukoricát, ezek keményítőit és szóját sem tartalmaznak, ami kuriózum a gm piacon. Így a Bounty névre hallgató újdonság is olyan kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú termék lesz, mint a másik 40-50, hagyományos ízvilágot idéző péksütemény a Rákóczi úti gluténmentes pékségükben. A kenyerek, finom pékáruk, édes és sós sütemények mellett, a glutén-, tojás-, élesztő-, laktóz- és tejmentes termékek széles választéka várja a vásárlókat. Hamarosan pedig jön az új Teff lisztből készülő termékcsalád.

Még ha az illatok nem is jutnak át hozzám a telefonvonalon, a hitelesség átütő. Ivánnal arról beszélgetek, hogyan tud jobbat adni az ételérzékenységgel küzdők számára, és, hogy lehet megreformálni az emberek étkezését. Megtudom, hogy az egyoldalú táplálkozást és különféle egészségügyi problémákat eredményezhető „olcsó”, rostban és tápanyagokban szegényes ételek helyett, céljuk az eleink által ismert számos liszt fogyasztásának fellendítése, a dédapám idejében pohánka néven futó hajdinától a kölesig, és, hogy hogyan pótolható tökéletesen a glutén nyújtotta képlékenység. A Tibidabo által nyújtott minőséget a szakma sem hagyta figyelmen kívül, a pékség a 2019-es Év boltja versenyben a Reform Szakboltok kategória első díját nyerte el idén – meséli büszkén Iván, s közben kiveszi az elkészült csigákat a sütőből. Képet küld róla, ínycsiklandó! Még jó, hogy a wolt.com-n vagy a NetpincérGO-n keresztül már a neten is rendelhetek a pékségtől!

Kapcsolat:
Facebook: facebook.com/tibidabopekseg
Instagram: instagram.com/tibidabopekseg/
Weboldal: tibidabopekseg.hu
Telefonszám: 06 (30) 165 7588
Cím: 1088 Budapest Rákóczi út 11.
Nyitvatartás:
Hétfő – péntek: 7:00-18:00
Szombat: 9:00- 16:00
Vasárnap: Zárva