Hozzávalók:

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 1db sütőtök héja és magháza a magokkal együtt
  • 8db közepes burgonya
  • 8db közepes sárgarépa
  • 8db közepes gyökérzöldség
  • 2db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2db paradicsom
  • 2db paprika
  • 1 tk. egész fűszerkömény
  • 1 tk. egész fekete bors
  • 5 tk. só
  • 2 ek. hidegen sajtolt napraforgó olaj

Ízlés szerint:

  • Zöldség zöldje
  • Zeller zöldje
  • Lestyán
  • Bazsalikom

Elkészítés menete:

1. lépés A hozzávalókat egy helyre gyűjtöm és az alapanyagokat megmosom. Előveszek egy nagyobb fazekat.

2. lépés A sütőtöknek levágom a héját, valamint kiszedem a magházát a magokkal együtt. A burgonyát, a sárgarépát, a gyökérzöldséget meghámozom és ketté vagy három részbe vágom. A vöröshagymát meghámozom és egészbe hagyom. A fokhagymának csak a külső héját szedem le és egészbe hagyom. A paprikát és a paradicsomot félbe vágom. A zöldfűszereket felaprítom.

3. lépés A főzésre kész hozzávalókat belehelyezem a fazékba, majd hozzáadom a sót, az egész fekete borsot, az egész fűszerköményt és a hidegen sajtolt napraforgó olajat. A fazekat felengedem vízzel úgy, hogy könnyen lehessen kavarni az egyveleget.

4. lépés Felrakom főni és addig főzöm, ameddig a hozzávalók meg nem puhulnak.

5. lépés Miután megfőtt a leves egy kicsit hűlni hagyom. Ezután leszűröm a leves levét és a belevalókat külön tálba rakom. A sütőtök héját és a fokhagymát kiszedem. Ezután tálalom az ételt.

+ Ha igény van rá gluténmentes csiga- vagy cérnametélt tésztát is főzök külön hozzá. Valamint erős paprikát is tálalok.

Jó étvágyat!