ELKÉSZÍTÉS
- A hajdinatöltelékhez egy kis fej hagymát vágjunk apróra, kevés olajon pároljuk üvegesre.
- Szórjuk rá a paprikát és a hajdinát, majd forgassuk össze.
- Sózzuk meg és öntsük fel a hajdina mennyiségének háromszorosát kitevő vízzel. Forraljuk fel, majd kevergetve főzzük néhány percig, végül fedjük le, zárjuk el a lángot alatta, míg puhára párolódik, de leve marad.
- Ha lehűlt, dolgozhatunk vele. Ha adunk hozzá gombát, gesztenyét vagy egyéb ízesítéseket, keverjük bele.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A káposzta leveleket és a szálas káposztát ízlés szerint átmoshatjuk, hogy ne legye savanyú.
- Egy süthető lábosba kevés kókuszzsírt teszünk. Erre szálas káposztát halmozunk, majd meglocsoljuk a hajdinaragu levével.
- A káposzta leveleket a vastag erektől megtisztítjuk.
- Veszünk egy káposzta levelet, közepére helyezünk kb. 2 evőkanál tölteléket, majd behajtjuk a végeit és összetekerjük csomagokká.
- A megtöltött káposztákat a lábasba rakjuk, tetejére halmozzuk a szálas, majd néhány levél káposztát.
- Rántást készítünk: egy kevés kókuszolajon (1-2 evőkanál) megpirítjuk a rizslisztet, a tűzről levéve hozzáadjuk a hajdinaragu levét és, ha szükséges, több vízzel csomómentesre keverjük, majd a levet a káposztára öntjük.
- Közepes fokozaton kb. 25 percig sütjük.
A receptet Horváth Judit készítette.