ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT LEGÚJABB HÍREINKRŐL!

Iratkozz fel levelezőlistánkra, így elsőként fogsz értesülni eseményeinkről, akciónkról és egyéb érdekességekről!

Adatkezelési tájékoztató

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Főoldal Magazin

Túros-szilvás lepény csupa egészségesen

Próbáljátok ki Virágh Barbara cukor- és gluténmentes, csupa egészséges lepény receptjét!
pite
Hozzávalók:
  • 150 g Szafi Expressz Lisztkeverék
  • 35 g eritrit porrá darálva
  • 3-4 ek. kókuszolaj folyékonyan
  • egy csipet só
  • 1-2 ek. citromlé
  • 2 tojás
  • 40 g cocomas kókuszkrém
  • + kicsi Expressz liszt a nyújtáshoz
A töltelékhez:
  • 150 g laktózmentes vagy sovány túró
  • ízlés szerint eritrit
  • + kb. 140 g szilva (természetesen más gyümölccsel is jó)
Elkészítése:

A száraz és nedves hozzávalókat külön összekeverjük, utána összeöntjük a kettőt, jól összegyúrjuk, majd hagyjuk állni kb. 15 percet. Közben feldaraboljuk a szilvát, a túrót pedig kikeverjük az eritrittel és egy kis vízzel(krémesre), majd a tésztát újragyúrjuk egy kis liszttel, kinyújtjuk 2-3 mm vastagra(téglalap alak), és
hosszában elfelezzük. Az arányok-méretek rugalmasan variálhatóak. Az egyik oldalt megkenjük a túrókrémmel, mehet rá a szilva, majd a tészta másik felét csíkokra vágjuk, és a túrós-szilvás töltelékre fektetjük keresztbe-kasul a kb. 1,5 centi széles csíkokat.:-)) A csíkok végét nyomkodjuk a tészta aljához, és kicsit nyomogassuk össze az egészet, hogy ne essen szét. De igazából ez is csak rajtunk múlik, egyben is ráfektethetjük a második részét a tésztának, csak akkor szúrogassuk meg kicsit a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük 180 fokon és kész is a csupa egészséges lepény!

 

Virágh Barbara
táplálkozási tanácsadó
www.thechoice.hu

Leave a Comment