Skip to content

Ünnepi Bonbonrecept Posta Renitől

Hozzávalók:

Kb. 18-20 darabhoz:

  • 250 g natúr gesztenyemassza
  • 85 g kókuszzsír folyékonyra olvasztva
  • 27 g kókuszliszt
  • 28 g eritrit
  • 1 bio narancs
  • 100-150 g cukormentes étcsokoládé

Narancsos-gesztenyés bonbonok

ELKÉSZÍTÉS:
A narancs héját alaposan mosd meg és reszeld le. Ezután vágd ketté, és facsard ki az egyik felét – az így kapott narancslevet is használd fel a desszert készítéséhez.
Keverd össze a hozzávalókat kézzel, turmixgéppel, botmixerrel, vagy aprítógéppel. Egynemű masszát kell kapnod. Tedd hűtőbe min. 30 percre.
Ezután gyúrj belőlük gömbölyű formákat, tedd egy tányérra vagy tálcára, és hűvös helyen (hűtőben 15-30 perc, de még jobb a mélyhűtőt bevetni kb. 10 percre) dermeszd meg.
Amíg dermed a megformázott massza, készíts vízgőzt a csokiolvasztáshoz: egy nagy lábasban forralj vizet, ültess rá egy kis, mély, öblös edényt (fontos!).
Készíts elő egy nagy tálcát sütőpapírral letakarva, erre teszed majd a bevonatos bonbonokat dermedni, így szebben, könnyebben fel tudod róla szedni.
Törd össze a csokoládét apróbb darabokra, tedd a kis edénybe, és folyamatos kevergetés mellett olvaszd meg a vízgőz fölött. A kislábast alul a nagylábassal együtt tedd a konyhapultra, ahol a hűtőből/mélyhűtőből kivett bonbonokat két desszertes villa vagy egyéb erre alkalmas eszköz segítségével forgasd meg benne.
Helyezd a sütőpapíros tálcára a kész bonbonokat – a tetejüket díszítheted egy-egy szem dióval, kevés kókuszreszelékkel, stb. – és tedd hűtőbe vagy hideg helyre pár percre dermedni.
Fogyasztásig tartsd hűtőben vagy hidegen, hogy ne lágyuljanak meg.

TIPP: a megmaradt olvasztott csokit öntsd kisebb formákba és hagyd megdermedni, így házi pralinét kapsz belőle. Akár egy-egy szem mandulát, kesudiót, törökmogyorót vagy pisztáciát is elrejthetsz benne.

Narancsos-gesztenyés bonbonok Posta Renitől