Search
Close this search box.

ÜvegecsCake – Üvegekbe zárt boldogság

ÜvegecsCake – Üvegekbe zárt boldogság
Rácz Krisztina és Pécsi-Tóth Eszter projektjének neve az egyik legaranyosabb szójáték, amivel az utóbbi időben találkoztunk. Mindketten fejlesztőcukrászokként dolgoztak, a közös álom pedig egészséges sütemények készítése volt. A két ifjú hölgy egy igazán különleges műfajra építette friss vállalkozását: üvegekben rétegezve állítják össze az édességek alapanyagait, a vásárlóik pedig otthon könnyen és egyszerűen meg tudják sütni őket.

Változatos finomságok készülnek az üvegekből: sütemény, torta, muffin, kuglóf, brownie, kekszek. Némi túlzással azt is mondhatjuk, hogy gondolkozni sem kell rajta (persze leírások segítik az elkészítésüket, és csak a száraz összetevőket rejtik az üvegek). Ahogyan a lányok megjelentek vásárokon és boltokban a termékeikkel, azonnal megtalálták a közönségüket, akik egyként állítják, hogy egyrészt nagy segítség időben is az előre összeállított “csomag”, másrészt igazi sikerélmény elkészíteni például egy tömör csokitortát, gyümölcskenyeret vagy barackos-magvas zabkekszet az üvegből.


Az ételérzékenységgel élőknek vagy speciális diétát folytatóknak igazi jutalom a különleges alapanyagok összeválogatása és kiporciózása az üvegekben. Aki tudja, milyen macerás tud lenni külön-külön beszerezni az egészséges sütés-főzéshez szükséges rendhagyó alapanyagokat, az különösen értékelni fogja az ÜvegecsCake alapötletét.
Finomított lisztet és cukrot nem használnak (nádcukrot, mézet, nyírfacukrot igen), a közeljövőben ezért a cukorbetegekre és inzulinrezisztensekre gondolva cukormentes termékekkel is szeretnének előállni. A következő lépés pedig a sós sütnivalók felé való elmozdulás lesz: pogácsa, sajtos rúd, pizza, lángos is várható az üvegecskékben.
Elindult a webshop az uvegecscake.hu oldalon. Személyesen megvásárolható Budapesten Herbaházban, a Malacod Van Élelemtárban, Debrencenben Jade Gyógynövény- és bioboltban kapható, és érdemes követni a Facebook-oldalukat, hogy vásárokon-fesztiválokon is elcsípjük az ÜvegecsCake-et!
Mentességek: paleo, gluténmentes, szénhidrátcsökkentett
Weboldal: www.uvegecscake.hu