Változtasd meg a napi aktivitásod, és máris jobban érzed magad!

Eldöntjük, hogy jobbak szeretnénk lenni, valamiben másként szeretnénk cselekedni, és apró lépésekkel tehetünk is érte. Ez a cél lehet az, hogy az ember rászánja magát az olvasásra, vagy többet lesz friss levegőn, vagy egészséges szeretne lenni. Bármi is a célkitűzés, ugyanúgy kezdődik mindig- a döntéssel, és életmódváltás lesz a vége, vagyis lehet.
A legtöbb ember számára hatalmas problémát jelent az, hogy nagyon keveset mozog, és azt tűzi ki célul, hogy szeretne aktívabb életet élni. Erről már írtam korábban is, hogy miért annyira fontos a mozgás, az aktív életmód, csak ismételni tudom önmagam.
Most abban szeretnék pár tippet adni, hogyan tudjuk aktívabbá tenni az életünk, hogyan tudunk tenni, szinte észrevétlenül a testünkért

1. Mindennap igyekezünk min. 6000 lépést megtenni!

Ez ahhoz kell, hogy a testünket szinten tartsuk. Ettől erősödni nem fogunk, de jobban fog működni a szervezetünk

2. Ne autózzunk – sétáljunk!

Felejtsük el az autót. Amikor csak tehetjük, sétáljunk el a boltba, menjünk gyalog a gyerekekért az oviba, sétáljunk el a zöldségeshez, és háti zsákban vigyük haza a megvásárolt termékeket

3. Kertészkedjünk!

Nagyon sok kutatás szolgál bizonyítékul arra, hogy korábban a sok kerti és ház körüli munka tartotta karban a nagyszüleinket. A mai társadalomban egyre kevesebb időnk jut kertészkedni, így erre tudatosan kell figyelnünk. (Igen, ez is egy apró lépés az életmódváltáshoz! Ha erre tudatosan figyelünk!) A kertészkedés során nagyon sok izmunkat átmozgatjuk, amit egyébként a hétköznapokban nem teszünk! Konkrétan egy edzőtermi edzéssel is felérhet a kertészkedés! Csak közben a szabadban vagyunk, jó levegőn, és teszünk a környezetünkért, így jobban is érezzük magunkat.

4. Hétvégente irány túrázni!

Érdemes előre megtervezni, hogy hétvégén mit fogunk csinálni. Mindenféleképpen iktassunk be túrát a környező hegyekbe, dombokba, vízpartra. Minden egyes mászással, patakban ugrálással, vagy a töltésen való föl-le sétálással más jellegű mozgást végzünk, így a szervezetünk nagyon hálás lesz!

5. Keressünk olyan mozgásformát, ami jólesik!

Az aktív élethez hozzátartozik, hogy amikor már odafigyelünk, hogy mindennap mozogjunk, akkor vágyni fogunk egy jobban a mozgásra, a szerveztünk igényelni fogja. Ilyenkor nagyon fontos, hogy olyan aktivitást válasszunk, amit szeretünk, ami jól esik, ami nem terheli meg túlságosan a szerveztet. Érezni fogjuk amint aktívan élünk, hogy mi az, ami feltölt, ami felszabadít, és mi az, ami inkább kedvünket szegi!

6. Reggeli nyújtásra – kezdő jóga gyakorlatokra fel!

Mivel sokszor nagyon nehéz az aktivitás beépíteni a mindennapokba, érdemes reggel 10 perccel korábban kezdeni, és egy kicsit átmozgatni a testünket. Néhány gerinctorna elem, egy kis nyújtás, vagy egy rövid jógagyakorlat sorozat igazán jótékony hatású, és nagyban hozzá segíti a szervezetet az aktívabb működéshez. Interneten nagyon sok jó videó található, amik kezdőknek is kiválóak! Hamarosan én is hozok pár ötletet a reggeli aktivitáshoz!Kutasi Kelly
KELLYS HUNGARY
Health Ambassador
Funkcionális edző