Hozzávalók:
Tészta:
  • 10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
  • 5 dkg tápióka kemlnyítő
  • 2,5 dkg Naturbit köles liszt
  • 1 dkg útifűmaghéj
  • 1 dkg útifűmaghéj őrlemény
  • 1 ek édesítő (1:4)
  • 6,5 dkg Naturbit hajdina liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 ek citromlé
  • kb 2,5 dl víz
Krém:
  • 3 dl kókusztej
  • 2 ek vanília aroma
  • ízlés szerint édesítő (én 2 ek 1:4 et tettem bele)
  • 10 dkg Natrubit barna rizsliszt
  • 1 ek tápióka keményítő
  • + eper
  • + olaj a kenéshez
  • + barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
  1. A krémhez az alapanyagokat jól kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
  2. A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet és jól összedolgozzuk.
  3. Barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, kockákra vágjuk.
  4. Az egyik oldalára teszünk a krémből, és epret rakunk rá. A tészta másik oldalát bevagdossuk, majd ezt ráhajtjuk, széleit lenyomkodjuk.
  5. Sütőpapíros tepsire tesszük és olajjal vékonya lekenjük.
  6. Végül 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük. Készen is vannak a vaníliás-epres párnák!

Kiss Mona

monakonyhaja.hu
www.facebook.com/monaelete/