Vaníliás kevert almatorta diókrémmel

Hozzávalók:

A Csak a Mentes Év Séfje 2021 verseny II. helyezettje Fogler Dániel lett, aki a döntőben vaníliás kevert almatortát készített diókrémmel. Receptjét az alábbiakban olvashatod.

Hozzávalók a tortához:

  • 220g kölesliszt
  • 80g barna rizsliszt
  • kb 500g édes alma
  • 40g eritrit
  • 1tk szódabikarbóna
  • 3tk útifűmaghéj (előre vízbe áztatva)
  • 1tk citromhéj
  • 1tk vaníliapor

Az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem. Ezután hozzáadom a többi hozzávalót, majd alaposan összekeverem őket. A kevert tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezem.

Diókrém:

  • Dió
  • Agavé szirup vagy almacukor
  • Növényi tej

A turmixgépbe annyi diót rakok, hogy legalább a kések ne látszódjanak ki. Öntök hozzá növényi tejet vagy tejszínt és agavé sziruppal édesítek. Figyelek arra, hogy ne túl sok tejet öntsek a dióhoz, mert akkor felhígul az elegy. A diókrémet elkészíthetem dió és datolya kombinációjából is. Itt előre beáztatott datolyát, a datolya levét és a diót turmixolom össze.

Vaníliás kevert almatorta diókrémmel - Év Séfje 2021 Döntő
Vaníliás kevert almatorta diókrémmel - Év Séfje 2021 Döntő
Vaníliás kevert almatorta diókrémmel - Év Séfje 2021 Döntő