A Csak a Mentes Év Séfje 2021 verseny II. helyezettje Fogler Dániel lett, aki a döntőben vaníliás kevert almatortát készített diókrémmel. Receptjét az alábbiakban olvashatod.
Hozzávalók a tortához:
- 220g kölesliszt
- 80g barna rizsliszt
- kb 500g édes alma
- 40g eritrit
- 1tk szódabikarbóna
- 3tk útifűmaghéj (előre vízbe áztatva)
- 1tk citromhéj
- 1tk vaníliapor
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem. Ezután hozzáadom a többi hozzávalót, majd alaposan összekeverem őket. A kevert tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezem.
Diókrém:
- Dió
- Agavé szirup vagy almacukor
- Növényi tej
A turmixgépbe annyi diót rakok, hogy legalább a kések ne látszódjanak ki. Öntök hozzá növényi tejet vagy tejszínt és agavé sziruppal édesítek. Figyelek arra, hogy ne túl sok tejet öntsek a dióhoz, mert akkor felhígul az elegy. A diókrémet elkészíthetem dió és datolya kombinációjából is. Itt előre beáztatott datolyát, a datolya levét és a diót turmixolom össze.