Mindenki ismeri nagyon kedves szakmai partnerünket, Kiss Monát? Mi is ámulunk, bámulunk: ez a mentes, vegán Eszterházy tortacsoda Mona sütőjéből került ki! ? És hogy mi nincs benne?❌ Glutén, tej, tojás, cukor és szója!
Na de akkor mégis miből áll? Most fény derül rá!
Hozzávalók (18 cm-es torta)
Piskóta:
- 30 dkg darált dió
- 5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
- 12 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
- 10,5 dkg tápióka keményítő
- 1 dkg útifűmaghéj
- 1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
- 3 ek édesítő (1:4)
- 1 cs sütőpor
- kb 3,6 dl víz
- 2 ek citromlé
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor (Haas)
- 15 dkg darált dió
- 7,5 dkg Naturbit barna rizsliszt
- 1 dl rizstejszín
- 7 dl rizstej
- 2 ek rumaroma
- ízlés szerint édesítő
Tetejére:
- 1 tábla paleo fehér csokoládé (80 gr) – olvasztva 0,5 dl rizstejszínnel (ITT)
- 10 gr paleo csokoládé – olvasztva kb 5 ek rizstejjel
- + darált dió díszítésnek
Elkészítés:
- A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól kikeverjük.
- Sütőpapírra 2 db 18 cm kört rajzolunk (rátesszük a formát és körbe rajzoljuk.), és a tésztából egy adagot a rajzolt formába teszünk, elegyengetjük.
- Megsütjük, majd ezt addig folytatjuk, amíg hat lapunk nem lesz.
- A krémhez az alapanyagokat kikeverjük és sűrűre főzzük.
- Ha kész vannak a lapok – és meg is hűltek -, akkor megkenünk egy lapot, majd jön rá egy piskóta, egészen addig, amíg el nem fogy. (Én két 18-as tortaformát összeragasztottam, és úgy pakoltam bele).
- 5-6 órát hűtőbe tesszük.
- A fehér csokit és a barna csokit is felolvasztjuk. Először a tetejére kenjük a fehéret, majd a barnát is (Én beletettem egy gyermek gyógyszer adagolóba, és úgy díszítettem. Köröket tettem rá, majd villával összehúztam.)
8. Végül a torta szélét egy kis maradék krémmel bekentem és darált diót tettem rá. ?