ELKÉSZÍTÉS
A zöldségeket alaposan megmossuk, besózzuk, és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Közben elkészítjük a pácot. Egy tálban alaposan elkeverjük az összes alapanyagot, majd félretesszük.
Megvárjuk, míg picit lehűlnek a megsült zöldségek, majd megpucoljuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk.
Még egyszer besózzuk, majd egy befőttes üvegbe tesszük és felöntjük a páclével. Figyeljünk rá, hogy ne lógjanak ki a pácléből a zöldségszeletek. Lezárva 3-5 napig pihentetjük a hűtőben.
Egyszerű sajtkrém
Tegyük egy robotgépbe az összes hozzávalót, majd jó alaposan mixeljük össze. Kanalazzuk ki az elkészült krémet egy megfelelő méretű edénybe, majd lefedve tegyük a hűtőbe. Néhány óra elteltével fogyasztható is. Hűtőben tárolva 2-3 napig eláll.
Kréker
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1-2 órát pihentetjük. Sütőpapíron nagyon vékonyra nyújtjuk és derelyevágóval megjelöljük. 180 fokon 10 percig sütjük, majd, ha kissé kihűlt, darabokra törjük.
A receptet Horváth Judit készítette.