Search
Close this search box.

Vegán lazac vegán sajtkrémmel

Hozzávalók:

  • 1 db jégcsapretek vagy sárgarépa és 1 kis cékla
  • Só ízlés szerint
  • 2 tk. bors
  • 1 tk. füstölt pirospaprika
  • Kapor ízlés szerint
  • 10 ek. folyékony füst
  • 2 ek. rizsszirup
  • 3-5 ek. almaecet
  • 3 dl víz
  • 2 db nori lap


EGYSZERŰ SAJTKRÉMHEZ

  • 100g áztatott kesudió
  • 100 g főtt fehérbab
  • 30g sörélesztő pehely
  • 1-2 ek. citromlé
  • 1-2 ek. olivaolaj
  • 1/2 teáskanál só
  • Fűszerek ízlés szerint


KRÉKERHEZ

  • 80 g gm zabliszt vagy barna rizsliszt
  • 1 tk. sörélesztő pehely
  • 1 tk. só
  • ½ tk. sütőpor, kevés ecet
  • 60 g bor
  • 35 g kókuszzsír

ELKÉSZÍTÉS

A zöldségeket alaposan megmossuk, besózzuk, és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Közben elkészítjük a pácot. Egy tálban alaposan elkeverjük az összes alapanyagot, majd félretesszük.
Megvárjuk, míg picit lehűlnek a megsült zöldségek, majd megpucoljuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk.
Még egyszer besózzuk, majd egy befőttes üvegbe tesszük és felöntjük a páclével. Figyeljünk rá, hogy ne lógjanak ki a pácléből a zöldségszeletek. Lezárva 3-5 napig pihentetjük a hűtőben.

Egyszerű sajtkrém

Tegyük egy robotgépbe az összes hozzávalót, majd jó alaposan mixeljük össze. Kanalazzuk ki az elkészült krémet egy megfelelő méretű edénybe, majd lefedve tegyük a hűtőbe. Néhány óra elteltével fogyasztható is. Hűtőben tárolva 2-3 napig eláll.

Kréker

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1-2 órát pihentetjük. Sütőpapíron nagyon vékonyra nyújtjuk és derelyevágóval megjelöljük. 180 fokon 10 percig sütjük, majd, ha kissé kihűlt, darabokra törjük.

 

A receptet Horváth Judit készítette.

 

Vegán lazac vegán sajtkrémmel
Vegán lazac vegán sajtkrémmel - kréker