• 1 fej káposzta (én kelkáposztát használtam, puhább állagú )
  • 3 doboz lencse (kb 3×400 g)
  • 60-70 dg főtt rizs
  • bors
  • pirospaprika
  • köménymag
  • babérlevél
  • 75 dkg savanyú káposzta
  • hagyma (én ezt kihagytam, mert nem ehetem)
  • olaj (én ezt is kihagytam)
Elkészítés:
  1. A káposztát leveleire szedjük, megmossuk, a lencsét pedig a rizzsel összegyúrjuk, fűszerezzük.
  2. A levelekbe tesszük a tölteléket, becsomagoljuk.
  3. A savanyú káposztát átmossuk.
  4. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd az olajon megpirítjuk. (Ez a menet nálam kimaradt!!).
  5. A káposztát beletesszük a lábasba (a hagymás keverékre).
  6. Köménymagot teszünk bele, pirospaprikát, borsot, jól összekeverjük, majd beletesszük a becsomagolt töltelékeket.
  7. Beletesszük a babérleveleket is (4-5 db-ot), és felöntjük vízzel.
  8. Végül pedig lassú tűzön hagyjuk megfőni.

 

Kiss Mona

monakonyhaja.hu
www.facebook.com/monaelete/