Újabb szuper receptet hoztunk nektek szakmai partnerünk, Kiss Mona jóvoltából. ☺️
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta (én kelkáposztát használtam, puhább állagú )
- 3 doboz lencse (kb 3×400 g)
- 60-70 dg főtt rizs
- só
- bors
- pirospaprika
- köménymag
- babérlevél
- 75 dkg savanyú káposzta
- hagyma (én ezt kihagytam, mert nem ehetem)
- olaj (én ezt is kihagytam)
Elkészítés:
- A káposztát leveleire szedjük, megmossuk, a lencsét pedig a rizzsel összegyúrjuk, fűszerezzük.
- A levelekbe tesszük a tölteléket, becsomagoljuk.
- A savanyú káposztát átmossuk.
- A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd az olajon megpirítjuk. (Ez a menet nálam kimaradt!!).
- A káposztát beletesszük a lábasba (a hagymás keverékre).
- Köménymagot teszünk bele, pirospaprikát, borsot, jól összekeverjük, majd beletesszük a becsomagolt töltelékeket.
- Beletesszük a babérleveleket is (4-5 db-ot), és felöntjük vízzel.
- Végül pedig lassú tűzön hagyjuk megfőni.