Piskóta:
Krém:
  • 2 cs vanília puding
  • 2 dl rizstejszín
  • 2,5 dkg édesítő (1:4)
  • 1 dl rizstej
  • 4 dl Schlagcreme natúr tejszín
  • 35 dkg eper (nekem fagyasztott volt)
  • + olvasztott csokoládé – mentes
  • + Vitalio gyümölcs snack a díszítéshez
Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kikeverjük. Majd torta formába (nekem 18 cm-es volt) tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. (tűpróba). Hagyjuk teljesen kihűlni, majd három részre vágjuk.

A pudingot kikeverjük az édesítővel, rizstejjel és rizstejszínnel. Majd sűrűre főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt pudinggal egyneművé dolgozzuk. Két részre vesszük . Az epret leturmixuljok, majd beletesszük az egyik adag vaníliás tejszínbe (ha folyósnak gondoljuk , tegyünk hozzá zselatinfixet).

Elkezdjük rétegezni. Egy piskóta, majd epres krém, majd vaníliás krém… Hagyjunk valamennyit a külsejére.

Majd 4-5 órát a hűtőben pihentetjük.

Végül bevonjuk a maradék krémmel, csokival leöntjük és díszítjük Vitalio gyümölcs snackkel.

Kiss Mona

monakonyhaja.hu
www.facebook.com/monaelete/