Vessünk véget az allergiának, ételintoleranciának!

Allergytest - Vessünk véget az allergiának, ételintoleranciának!

A mai rohanó, stresszes világban az emberek számtalan problémával szembesülnek a szervezetükkel kapcsolatban. A gyakori hasfájás, a bőrkiütés vagy a puffadás például tipikus jelei valamilyen élelmiszer okozta érzékenységnek, de hogy pontosan melyik összetevőre utalnak ezek a tünetek, azt vizsgálat nélkül nem lehet megmondani. Ráadásul az egyes élelmiszerek az intolerancián kívül allergiát is okozhatnak hasonló, illetve súlyosabb panaszokkal. Ma már jó néhány mód van arra, hogyan járjunk ennek a végére, és derítsük ki, mi állhat a nem kívánt panaszok hátterében.

Allergytest - Vessünk véget az allergiának, ételintoleranciának!

Ehhez nyújtanak segítséget a multiplex allergia-, illetve ételintolerancia-vizsgálatok. A hagyományos allergiatesztek csak azt mutatják meg, hogy a szervezetünk az adott élelmiszerre allergiás-e, a komponens alapú vizsgálatok viszont ennél részletesebben mutatják az allergén összetevőit is. Az Allergytest.hu honlapjára ellátogatva mindenki találhat a maga számára megfelelő vizsgálatot. Sőt nemrégiben új tesztekkel bővült a palettájuk. Az egyik az Alex multiplex allergiavizsgálat, amely során Magyarországon a legtöbb, 295 allergén analizálása történik egy időben, 1-2 ml vérből. A vizsgálat lehetőséget nyújt arra, hogy az allergiát kiváltó anyag kivonata és a komponensek kutatása egyszerre történjen meg.

A vizsgálat egyúttal választ ad arra is, hogy az anafilaxiát okozó molekula áll-e az allergiás probléma hátterében, és megtudhatjuk, hogy mennyire szigorú elimináló diétát kell tartanunk. A másik újdonság: a FOX ételintolerancia-vizsgálat, ami a nanotechnológia segítségével egyetlen vérvételből egyszerre 287 élelmiszer fehérje ellen termelt IgG típusú antitestet vesz górcső alá.

Ez a teszt az ismertebb problémát okozó élelmiszercsoportok – mint a gabonafélék vagy a tej – mellett olyan élelmiszertípusokat is vizsgál, mint például a fűszerek, a tea, a kávé, a hüvelyesek, a gyümölcsök vagy a zöldségek. További információkért, vizsgálatra jelentkezésért kattints az allergytest.hu oldalra!