Vidd magaddal az egészséget!

Zabola Firma - Vidd magaddal az egészséget!

A helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód miatt egyre magasabb az olyan civilizációs betegségek megjelenési aránya, mint a cukorbetegség, hormonális zavarok, elhízás, rákos megbetegedések. Sok esetben a modern orvoslás csak lokálisan kezeli a problémát, pedig az életmódorvostan lenne a megoldás, amely az életmóddal összefüggő betegségek alap kiváltó okait célozza.
A Zabola Firma alapítója, Soós Viktória is öngyógyítási törekvésből fordult a teljes értékű növényi étrend és a fermentálás művészete felé. A teljes értékű vegán összetevőket vegyítette a tejsavasan erjesztett, különlegesen finom hüvelyesekkel és káposztafélékkel, így születtek meg az első finomságok.

Később csatlakozott Vikihez dr. Hegyi Ferenc élelmiszertudományi doktor és élelmiszermérnök, akivel közösen hozták létre a Zabola Firma termékeit. Így lett a vállalkozás Magyarország első teljes értékű, fermentált salátákat, savanyúságokat és hüvelyes alapú szendvicskrémeket gyártó és forgalmazó vállalkozása.

A teljesértékűség mellett számottevő többletértéket ad, hogy a tejsavas fermentáció során jelentős mértékben csökken a puffadást okozó összetevők mennyisége, amely könnyebb emészthetőséget biztosít számunkra. Ezzel szeretnék megkönnyíteni a hüvelyesek mindennapos étrendbe történő beillesztését.

A fermentálás egy olyan ősi biotechnológia, melynek köszönhetően nincs szükség adalékanyagokra és tartósítószerre a termékek szavatosságának megőrzéséhez. Cukor és mesterséges szerek helyett alma és datolya édesíti a termékeket, finomítatlan formában, ahogy a természettől adatott. Tíz termékük között olyan különlegességekkel találkozhatunk, mint az orosz céklakrém, a gombás tarkababkrém, a tavaszi kimchi, az erdei babsaláta és a citromos-gyömbéres répa.

Te se töltsd főzéssel a nyaralást, inkább vidd magaddal az egészséget!

Zabola Firma Termékek