
A mai stresszes világban az ember számtalan problémával szembesül a szervezetével kapcsolatban. Ennek egyik oka, hogy nem fordítunk kellő figyelmet a helyes, kiegyensúlyozott táplálkozásra, nem fogyasztunk elegendő zöldséget, gyümölcsöt, és gyakran figyelmen kívül hagyjuk a testünk által produkált tüneteket. A hasfájás, a bőrkiütés vagy a puffadás tipikus jelei valamilyen élelmiszer okozta érzékenységnek, de hogy melyik összetevőre utalnak ezek a tünetek, azt vizsgálat nélkül nem lehet megmondani. Már jó néhány módszer van arra, hogyan járjunk ennek a végére, és derítsük ki, mi állhat a nem kívánt panaszok hátterében. Arról nem is beszélve, hogy az emberek többsége az étkezési panaszok kapcsán általában ételallergiára gondol, pedig gyakran ételintoleranciáról van szó. A statisztikák azt mutatják, hogy a vizsgált esetekben 10-15-ször többször fordul elő a pácienseknél ételintolerancia, mint ételallergia.
Ehhez nyújtanak segítséget a multiplex ételintolerancia-vizsgálatok. Az Allergytest.hu honlapján a FOX ételintolerancia-vizsgálat segítségével nanotechnológiás eljárással egyetlen vérvételből egyszerre 287 élelmiszerfehérje ellen termelt IgG típusú antitestet vesz górcső alá. Ez a megbízható vizsgálati technológiás teszt az ismertebb problémát okozó élelmiszercsoportok – mint a gabonafélék vagy a tej – mellett olyan élelmiszertípusokat is vizsgál, mint például a fűszerek, az ehető gombák, a hal és tenger gyümölcsei, a komló, a tea, a kávé, a hüvelyesek, a gyümölcsök vagy a zöldségek. De vizsgálják az újszerű élelmiszerek, mint például az Aloe vera, a chiamag, a mandulatej vagy az alga hatását is szervezetünkre. A mérést és az adatok feldolgozását egy speciális készülék és egy elemzőszoftver segítségével végzik el a gyakorlott laboratóriumi szakemberek. További információkért, vizsgálatra jelentkezésért kattints az allergytest.hu oldalra! A vérvétel után pedig 10 nappal már a kezedben is tarthatod a vizsgálati eredményt.
