Főoldal Magazin

Zabpalacsinta cukormentesen

Hozzávalók (kb. 8 palacsintához):

Rém nehéz belőni az adagokat… Sajnos minden palacsintánál “érezni” kell, hogy elértük a tökéletes állagot, így én is mindig azt játszom, hogy még egy kicsit ebből, még egy kicsit abból.

De nagyjából ezekkel nem szúrhatod el:
  • 2 tojás
  • 2 dl mandula vagy kókusz vagy mogyorótej
  • kb. 200 g zabliszt
  • 2 dl szódavíz
  • vanília
  • stevia, eritrit esetleg xilit édesíteni
  • 1 csipet só
Elkészítése:

Mindent keverj össze. Én mindig kikenem egy pici kókuszzsírral a tepsit, de itt is ahány ház, annyi szokás…..Nekem ez vált be. És innentől kezdve forró serpenyőbe adagolunk egy merőkanállal annyit, amennyit szépen szétfolyatva megkapunk egy palacsintát. :-)
Amikor kezd felpöndörödni a széle, lassan meg lehet próbálni, hogy alá tudunk-e nyúlni, ha igen, akkor fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is kb. 1-2 percig.
(Amúgy a tésztának sűrűn folyósnak kell lennie. Nem olyan hígnak mint a víz, de nem is pudingosnak…valahol a kettő között.)

Isteni finom, tehetsz rá kakaóport, fahéjat, cukormentes lekvárt, friss gyümölcsöket, sovány túróból készült túrókrémet….stb. A fantáziádra van bízva! 😉

 

Virágh Barbara
táplálkozási tanácsadó
www.thechoice.hu

Leave a Comment