A Csak a Mentes Év Séfje 2021 verseny II. helyezettje Fogler Dániel, aki főételként egy igazán különleges, zöldségekkel rakott burgonyát készített.
Hozzávalók:
- 3 db paradicsom
- 1 nagyobb lilahagyma
- 1db nagyobb cukkini
- 8 közepes burgonya
- kb 100g vegán sajt
- 2 tk bazsalikom
- 2 tk oregano
- Só
- Olívaolaj
Egy tepsibe sütőpapírt rakok, majd kikenem olajjal és némi vízzel. Legalulra rakom a paradicsom szeleteket, majd erre egy réteg burgonyát, amit besózok. Ezután jön a cukkini, erre a lilahagyma és a vegán sajt. Ezt a réteget beszórom bazsalikommal és oregánóval. Végül lezárásképpen egy újabb burgonya réteg jön, amit szintén besózok. Az ételt sütőpapírral letakarom és így rakom a sütőbe.
Sült Tempeh:
- 1 csomag tempeh
- Kókuszolaj
- Szójaszósz
Serpenyőbe kókuszolajat hevítek, amibe belehelyezem a 2-3 mm-re vágott tempeh szeleteket. Figyelek arra, hogy az olaj lepje el a tempeh-t. A szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütöm, majd az olaj nagy részét leöntöm. Ezután szójaszószt locsolok a szeletekre és elkezdem rázogatni a serpenyőt, ezt addig csinálom, amíg a szójaszósz rá nem sül a tempeh-re.
Fehér öntet:
- Kókusz joghurt vagy szója joghurt
- Vegaföl
- Olivaolaj
- Agavészirup
- Só
A joghurtot és a vegán tejfölt 1:1 arányban összekeverem, majd öntök hozzá olívaolajat és ezt az elegyet ízlés szerint sózom, édesítem.
