Zöldségekkel rakott burgonya

A Csak a Mentes Év Séfje 2021 verseny II. helyezettje Fogler Dániel, aki főételként egy igazán különleges, zöldségekkel rakott burgonyát készített.

Hozzávalók:

  • 3 db paradicsom
  • 1 nagyobb lilahagyma
  • 1db nagyobb cukkini
  • 8 közepes burgonya
  • kb 100g vegán sajt
  • 2 tk bazsalikom
  • 2 tk oregano
  • Olívaolaj

Egy tepsibe sütőpapírt rakok, majd kikenem olajjal és némi vízzel. Legalulra rakom a paradicsom szeleteket, majd erre egy réteg burgonyát, amit besózok. Ezután jön a cukkini, erre a lilahagyma és a vegán sajt. Ezt a réteget beszórom bazsalikommal és oregánóval. Végül lezárásképpen egy újabb burgonya réteg jön, amit szintén besózok. Az ételt sütőpapírral letakarom és így rakom a sütőbe.

Sült Tempeh:

  • 1 csomag tempeh
  • Kókuszolaj
  • Szójaszósz

Serpenyőbe kókuszolajat hevítek, amibe belehelyezem a 2-3 mm-re vágott tempeh szeleteket. Figyelek arra, hogy az olaj lepje el a tempeh-t. A szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütöm, majd az olaj nagy részét leöntöm. Ezután szójaszószt locsolok a szeletekre és elkezdem rázogatni a serpenyőt, ezt addig csinálom, amíg a szójaszósz rá nem sül a tempeh-re.

Fehér öntet:

  • Kókusz joghurt vagy szója joghurt
  • Vegaföl
  • Olivaolaj
  • Agavészirup

A joghurtot és a vegán tejfölt 1:1 arányban összekeverem, majd öntök hozzá olívaolajat és ezt az elegyet ízlés szerint sózom, édesítem.

Zöldségekkel rakott burgonya - Év Séfje 2021 Döntő
Zöldségekkel rakott burgonya - Év Séfje 2021 Döntő