Íme egy nagyon finom és szuper egészséges, ráadásul bűntudatmentes (és elég aktuális) zöldspárga-főzelék Posta Renitől!
✔️PALEO ✔️VEGÁN ✔️CUKOR-, ✔️GLUTÉN-, ✔️TEJ-, ÉS ✔️BŰNTUDATMENTES
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 csomag friss zöldspárga
- 1 kis fej lila hagyma lereszelve
- 2 babérlevél
- só ízlés szerint
- 1 ek. tápiókakeményítő (=tápiókaliszt)
- Készítsd elő a zöld spárgát: vágd le a fás végét, mosd meg, és darabold fel kb. 1 centiméternyi darabokra.
- A spárgát tedd egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Add hozzá a finomra reszelt hagymát és a babérlevelet is. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül főzd őket kb. 5 percig.
- Egy külön kis tálkában kevés hideg vízzel keverd el csomómentesen a tápiókalisztet, és ezzel sűrítsd be a spárgafőzeléket.
- Tálald tükörtojással, főtt tojással, sült kolbásszal vagy fasírtgolyókkal.
TIPP: Ha túl hígnak találod a kész főzeléket, akkor pürésíts néhány evőkanálnyit a főtt spárgából, és azzal sűrítsd be.