Zöldspárga-főzelék

Íme egy nagyon finom és szuper egészséges, ráadásul bűntudatmentes (és elég aktuális) zöldspárga-főzelék Posta Renitől!
✔️PALEO ✔️VEGÁN ✔️CUKOR-, ✔️GLUTÉN-, ✔️TEJ-, ÉS ✔️BŰNTUDATMENTES
zöldspárga
Hozzávalók 2 adaghoz:
  • 1 csomag friss zöldspárga
  • 1 kis fej lila hagyma lereszelve
  • 2 babérlevél
  • só ízlés szerint
  • 1 ek. tápiókakeményítő (=tápiókaliszt)
  • Készítsd elő a zöld spárgát: vágd le a fás végét, mosd meg, és darabold fel kb. 1 centiméternyi darabokra.
  • A spárgát tedd egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Add hozzá a finomra reszelt hagymát és a babérlevelet is. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül főzd őket kb. 5 percig.
  • Egy külön kis tálkában kevés hideg vízzel keverd el csomómentesen a tápiókalisztet, és ezzel sűrítsd be a spárgafőzeléket.
  • Tálald tükörtojással, főtt tojással, sült kolbásszal vagy fasírtgolyókkal.

TIPP: Ha túl hígnak találod a kész főzeléket, akkor pürésíts néhány evőkanálnyit a főtt spárgából, és azzal sűrítsd be.