Zserbógolyó

Hozzávalók:

  • 150 g g keksz vagy kenyérmorzsa
  • 100 g dió, darálva
  • 179 g lekvár
  • Kevés rum, vanília
  • 200 g étcsokoládé
  • 1 ek. napraforgó olaj
  • 30 g dió (a díszítéshez)

 

ELKÉSZÍTÉS

A kekszet/kenyeret és a diót összeforgatjuk, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy formálható legyen az állaga. Ezután kb. diónyi, kb. 20-25 g-os golyókat formálunk belőle, sütőpapírral bélelt tálcára rakosgatjuk és hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen.

A csokoládé háromnegyedét és az olajat gőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, hozzáadjuk a maradék csokit, és kevergetve feloldjuk benne.

A lehűlt golyókat óvatosan az olvadt csokiba mártjuk, a felesleget hagyjuk lecsurogni. Darált dióval díszítjük, majd hidegre tesszük, hogy a csoki megszilárduljon rajta.

 

A receptet Horváth Judit készítette.

 

Zserbógolyó
Zserbógolyó