A fenntartható működés gazdasági szempontjai

GREEN BRANDS 2015-ben az ENSZ Fenntartható Fejlődési Keretrendszert dolgozott ki „Farm to Fork” stratégia néven. A módszer pedig a klímasemlegesség 2050-ig történő megvalósítását tűzte ki célul, amely lényege, hogy a jelenlegi uniós élelmiszerrendszer egy fenntartható modell irányába mozduljon el. Az élelmezés- és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos prioritások hangsúlyozása mellett a stratégia fő célja az elegendő, megfizethető és tápláló élelmiszer biztosítása, a növényvédőszerek, műtrágyák és antimikrobiális szerek használatának csökkentése. Emellett kiemelt feladat növelni az ökológiai művelésű területek volumenét, ösztönözni a fenntarthatóbb élelmiszer-fogyasztást és az egészséges étrendet, csökkenteni az élelmiszer-veszteséget és az élelmiszerpazarlást.

Ebben a folyamatban egyre nagyobb szerep jut a fenntarthatósági minősítéseknek – mint például a GREEN BRANDS – és a fenntarthatósági menedzsereknek is. A GREEN BRANDS tanúsítási módszer elismertsége európai szinten is egyre kiemelkedőbb. A hitelt érdemlő, környezettudatos és fenntartható működés bizonyítása a szabályozásokon túl, a vállalati partnerek és az ügyfelek számára is növekvő jelentőségű az üzleti életben. Egy ilyen minősítés nem csupán a vállalat zöld törekvéseit igazolja, hanem növeli a fogyasztók bizalmát és elősegíti az üzleti sikereket.

Azonban a cég fenntartható működéséhez egyre inkább szükség van egy fenntarthatósági menedzserre is, amelyre szerencsére ma már számos képzés áll rendelkezésre. Ezek közül is kiemelkedik az egyik első hazai képzés, amit a GREEN BRANDS tudására és minősítési tapasztalataira alapozva indítottak el GB Academy név alatt. A képzett szakemberek nem csak a fenntarthatósági gyakorlatokat integrálják a vállalati stratégiákba, hanem segítenek optimalizálni a folyamatokat, csökkenteni a környezeti hatásokat, és ezáltal javítani a vállalati teljesítményt.

Az elmúlt években növekvő fogyasztói igény és elvárás a környezettudatos termékek és szolgáltatások iránt elengedhetetlenné teszik a cégek számára, hogy valódi figyelmet és erőforrást fordítsanak folyamataik fejlesztésére.

Összefoglalva, a GREEN BRANDS által nyújtott zöld minősítések és a fenntarthatósági menedzser képzések alapvető elemei a modern vállalatok működésének. Segítik őket abban, hogy versenyképesek maradjanak, miközben hozzájárulnak a globális fenntarthatósági célok eléréséhez.

www.green-brands.hu
hu.gbacademy.online