Barbara gluténmentes termékek

Barbara gluténmentes termékek
A szeretett hazai ízek liszt- és gluténérzékenyen is
Lassan 20 éve, 1990 óta gyártja gluténmentes termékeit a Diéta Bt. A Barbara termékcsalád megszületése személyes okokból történt: a tulajdonos lányánál, Fehér Barbaránál gyerekkorában lisztérzékenységet állapítottak meg, ami ekkoriban még nem volt széles körben ismert probléma, és csak nagyon kevés élelmiszergyártó foglalkozott gluténmentes termékek készítésével. Jócskán megelőzte tehát korát a békési családi vállalkozás, amely működésének kezdete óta 100%-os gluténmentességet vállal termékeire: ami azt jelenti, hogy az üzemükbe bármiféle alapanyag kizárólag a gluténmentességet igazoló termékspecifikációval kerülhet be, kizárva a keresztszennyeződés eshetőségét is.

A kelttészták és kenyér készítéséhez alkalmas lisztkeverék, vagy az általános, adalékmentes Barbara-lisztkeverék a vásárlók nagy kedvencei. De aki szívesen elkészítené a számára legideálisabb gluténmentes lisztkeveréket, kísérletezhet a Barbara alaplisztek kombinációival is. Az egyik legkelendőbb termékük a jó öreg tarhonya gluténmentes változata, valamint a finom, aprószemű, nagyon eltalált zsemlemorzsa – hiába, a rántott ételek a gluténérzékenyeknek is kijárnak.

A 10 tojásos, prémium jellegű száraztésztájuk igazi csemege a főtt tészták rajongói számára – gyakran kapják meg dicséretként, hogy ha nem tudnák, hogy gluténmentes, nem mondanák meg róluk.
Friss pékáruikat védőgázas csomagolásban árulják a hosszabb eltarthatóság érdekében, és egy jótanács hozzájuk: fogyasztás előtt érdemes kicsit átmelegíteni őket, hiszen a gluténmentes kenyérféléknek keményebb a textúrája, hiszen nem tartalmaznak sikért.
Egy igazi nosztalgikus édességet is elkészítettek gluténmentesen, az afféle hungarikumnak számító télifagyi a Diéta Bt.-nek köszönhetően kóstolható gluténérzékenyeknek is. További büszkeségük a gluténmentes fagylalttölcsér, ami sokáig teljesen hiánycikk volt a piacon.
Termékeik országszerte kaphatók a bio- és reformélelmiszerboltokban, valamint az Auchan áruházak egészséges étel részlegén, valamint megrendelhető közvetlenül tőlük is a dietabt.hu/webshop oldalról is.
Mentességek: gluténmentes
Facebook: www.fb.com/dietabt1/
Weboldal www.dietabt.hu/
Mintabolt: 5630 Békés, Szendrei utca 3.