Hogyan bizonyíthatom, hogy valóban fenntartható a márkám?

GREEN BRANDS - Hogyan bizonyíthatod, hogy valóban fenntartható a márkádA globális klímaváltozás és a természeti erőforrások szűkössége egyre inkább ráirányítja a figyelmet arra, hogy milyen fontos a környezettudatosság és az ökológiai fenntarthatóság. A vállalatoknak nem csak termékeik és szolgáltatásaik minőségére kell összpontosítaniuk, hanem arra is, hogy milyen hatással vannak a környezetre és a társadalomra.

Ráadásul a fogyasztók egyre tudatosabbak és egyre inkább értékelik a fenntartható és etikus üzleti gyakorlatot követő vállalatokat. Elvárják a valódi felelősségvállalást és elítélik a greenwashingot, amit sajnos számos nagyvállalat és ismert márka csinál még mindig.

Egy nemzetközi minősítés, mint például a GREEN BRANDS, segít kiemelkedni ezek közül és igazolni, hogy a márka, a vállalat valóban fenntarthatóan működik. Egy ilyen minősítés viselése erős üzenetet küld az ügyfeleknek: a vállalat nem csak beszél a fenntarthatóságról, hanem cselekszik is annak érdekében.

Az ügyfelek, vásárlók számára a pecsét biztosítékot jelent arra, hogy a vállalat termékei és szolgáltatásai környezetbarátak, és hogy a vállalat tevékenysége során figyelembe veszi a környezetvédelmi és társadalmi szempontokat, ami hozzájárul a vásárlók bizalmának növekedéséhez, és elősegíti a hosszú távú ügyfélkapcsolatok kialakítását. Ezen felül, a védjegy megszerzése pozitívan befolyásolhatja a vásárlói döntéseket.

GREEN BRANDS - Hogyan bizonyíthatod, hogy valóban fenntartható a márkádMint független nemzetközi minősítő szervezet, a GREEN BRANDS Németország és Ausztria után 2019-ben kezdte meg működését Magyarországon. „Szoros együttműködésben dolgozunk a Sustainable Europe Research Institute-tal és az ALLPLAN környezetvédelmi tanácsadó céggel. Célunk, hogy fenntarthatósági teljesítményt értékeljük és különleges elismerésben részesítsük azokat a márkákat, amelyek szilárdan kitartanak az ökológiai fenntarthatóság mellett.” – mondta Wiszkidenszky András, a GREEN BRANDS magyarországi alapítója.

Hogyan zajlik a minősítési folyamat?

Három fázisból áll: jelölés, audit és zsűri-döntés. A jelölés után az értékelés önbevallásra épülő kérdőív kitöltésével történik, amit a GREEN BRANDS szakértői értékelnek és ellenőriznek. Végül a szakmai zsűri dönt az elismerés odaítéléséről.