Különleges fehérjeporok lazacból

Az egészségükre odafigyelők körében nagyon népszerű a lazac, köszönhetően a magas tápértékének, illetve a gazdag fehérje- és omega 3 zsírsav tartalmának. 

Kóger Dániel válogatott jégkorongozó és Illés Csaba kosárlabdázó 2018-ban álmodták meg az Amata Power nevű céget azzal a céllal, hogy megszakítsák a tejalapú fehérjék uralkodását. Sportolókként hiányolták az olyan fehérjeport, ami nem okoz gyomorbántalmakat, rossz közérzetet vagy puffadást, miközben egészséges is. Így jutottak el a lazacfehérjéhez, ami az előbbieken kívül még gyorsabb felszívódással és magasabb biológiai értékkel is rendelkezik, mint a társai. Kiváló alternatíva azok számára, akik keresik a tejmentes kiegészítőket, de nem szeretik a növényi fehérjéket.
A lazac fenntartható, norvég forrásból származik. A halak feldolgozását alacsony hőfokon történő, enzimatikus eljárással végzik, ezért a fehérjében sérülés nélkül marad meg a kalcium, a vas, a cink, a magnézium, a réz, a foszfor, a kálium és a nátrium. És – köszönhetően a könnyed, üdítő jellegű állagának – edzés után nagyszerűen segít az izmok fejlődésében, miközben nem telít el.  
Néhányan megtorpannak, amikor megtudják, hogy az italpor alapja lazacból készül, viszont miután megkóstolják a mangóval, eperrel vagy citrusokkal ízesített port, könnyen megszokják ezt a naturálisabb ízvilágot.
Elsősorban a sportolók számára nyújt nagy segítséget a lazacfehérje, de a mai rohanó világban senkinek sem könnyű gondoskodni a megfelelő fehérjebeviteléről, így sokaknak kedvezhet az új alternatíva. Gyors felszívódása miatt elengedhetetlen a balesetek, sérülések és műtétek utáni regenerációban, amikor nagyobb mennyiségű fehérjét használ fel a szervezetünk. A könnyű emészthetősége pedig az idősek tápanyagpótlását is segítheti.
Nyáron indult a webshop, és hamarosan újabb termékekkel, receptekkel és blogbejegyzésekkel is bővül az oldal.
Addig álljon itt a fiúk szlogenje: We make you break your records!
 
Mentesség: tejmentes, hozzáadottcukor-mentes, paleo
Elérhetőség: amata-power.com
Instagram: amata.power
Facebook: amata.sport