Segítség, frontérzékeny vagyok!

Front során a levegő nedvességtartalma, a hőmérséklet, a szél sebessége és a légnyomás is megváltozik, igen rövid idő alatt.

  • Melegfrontnál a hűvösebb levegőt melegebb levegő váltja fel: a hőmérséklet emelkedik, a levegő nedvességtartalma és a légnyomás pedig csökken.
  • Hidegfrontnál csökken a hőmérséklet. Érkezése előtt a légnyomás mindig csökken, utána emelkedik.

A vérnyomás változása, az ízületi fájdalmak, migrén, feszültség – ezek mind-mind testünk jelzései a változó időjárási körülményekre.

Hogyan védekezhetünk a front okozta hatások ellen?

A legjobb természetesen, ha meg tudjuk előzni a front okozta hatásokat. Érdemes nagyon odafigyelni, és amennyire lehet, csökkenteni a stresszt, a feszültséget a mindennapi életünkben.
Minőségi pihenés:
– elégséges mennyiségű és minőségű alvás sokat segíthet, hogy a szervezet ellenállóbb legyen a frontokkal szemben
Fontos az egészséges táplálkozás:
– könnyen emészthető ételeket fogyasszunk zömében,
– az étrendünk tartalmazzon megfelelő mennyiségű ásványi anyagot, vitamint
– napi 2 liter folyadékot mindenképpen szükséges fogyasztani

Segíthetnek Kelly Életmódtippjei is!

Csökkentsük a stresszt a mindennapjainkban:
– relaxáljunk, jógázzunk, vagy használjunk olyan módszert, ami nyugtat, feltölt, ez lehet gyógytea, szauna, masszázs, aromaterápia és sok más egyéb is
Fontos a rendszeres testmozgás:
– mozgás mindig, minden időjárásban. Kerékpározás, úszás, futás, de akár a séta is megfelelő lehet, a hangsúly mindenképpen a rendszerességen van

Mit tehetünk, ha a front mégsem marad hatás nélkül?

Sokan azt állítják, a meleg áldásos hatású a panaszokra. Az időjáráshoz kapcsolódó ízületi fájdalmat enyhítheti, ha melegen tartja magát az ember. Meleg zuhannyal, réteges ruházkodással, meleg zoknival, takaróval lehet enyhíteni az ízületi fájdalmakat.
A fejfájás ellen tehetünk egy kiadós sétával a friss levegőn, de segíthet a fejmasszázs, vagy bizonyos pontok nyomkodása is.
Sokan vannak, akik érzékenyek a frontokra. Ők jó, ha a jelzéseket komolyan veszik, és igyekeznek az életmódjukkal elébe menni a hatásoknak – hisz azok nagy mértékben befolyásolják az életminőséget.



Kutasi Kelly
KELLYS HUNGARY
Health Ambassador
Funkcionális edző