Szójaviaszgyertyával a hosszú téli estékre

Lassan itt a karácsony, megérkezett a tél, vele együtt pedig az esti bekuckózások időszaka. Egy jó könyv, egy vastag takaró, egy finom tea és egy különleges illatú gyertya meghitt hangulatot varázsolnak az otthonunkba.

Candlemap virágdiffúzorA családi vállalkozásként induló CandleMap alapötlete is egy hasonló hideg napon indult. Történt ugyanis, hogy a fiúk, Gergő és Máté igyekezetek az elmúlt években karácsonykor mindig valami egyedi, saját készítésű ajándékot adni, és tavaly olyan jól sikerült édesanyjuk meglepetése, hogy vállalkozás lett belőle. Pontosan olyan gyertyát készítettek akkor neki, amiket azóta is töretlenül, teljes odaadással, saját kezűleg alkotnak meg, éppen úgy, mintha minden egyes darabot szeretteiknek szánnának. Arról nem is beszélve, hogy kizárólag természetes alapanyagokkal dolgoznak.
Egyik különlegességük, hogy minden gyertya szójaviaszból készül, amihez különböző illóolajokat adnak. Így született meg például a Diótörő, az Áfonya-narancs-fahéj, a Karácsonyi fűszer vagy a Mézeskalács gyertya.

A termékek másik különlegessége, hogy ropogó juharfakanóc van bennük, így mentesek minden kőolajszármazéktól, ráadásul a szójaviasznak köszönhetően a parafintól is, és jóval tovább égnek, mint hagyományos társaik. Míg a kisebbek 40–45 óráig képesek égni, nagyobb társaik akár 85–90 óráig. Ráadásul az égés során nem keletkezik semmilyen káros melléktermék. De aki nem csupán a téli estékre szeretne gyertyát gyújtani, azok a választékban találnak nyári illatokat is. Illetve most a szezonra összeállítottak teamécsesekből őszi és téli illatokat is, amelyekben még férfiaknak ajánlott aromák is helyet kaptak. Sőt, ha ellátogattok a honlapjukra, akkor még gyertyagondozási útmutatást is kaphattok! A cég másik egyedi terméke pedig a tápióka szárából készült virágdiffúzor, mely a tápiókának köszönhetően sokkal tovább illatozik, mint hagyományos társai. Ráadásul utántöltőt is árulnak hozzá, így még környezetbarát is. Gyertyagyújtásra és illatosításra fel!