Újabb különleges mentes élményvacsora a Nyers Séf tálalásában

A hétvégén ismét Varga István szakmai partnerünk élményvacsoráján jártunk! Ahogy már megszokhattuk most is magas minőségű vendéglátás és isteni gluténmentes nyers vegán gourmet ételek volt a terítéken! Ez alkalommal egy igazán különleges helyen a Pozsonyi utcában található Le Poulet francia étteremben.

  
A Le Poulet még csak néhány hónapja volt nyitva, amikor bekerült a 2018-as Dining Guide Top100 Étteremkalauz legjobb száz helye közé, egészen pontosan az 58. helyre.

Tehát István részéről újabb gasztrotörténelmi pillanatokat élhettünk meg, ahogy a mentes táplálkozás bevonult a gourmet éttermek világába is! Szakmai partnerünk idén már a Debreceni Egyetem menzáin is megismertette és bevezette a kínálatba a gluténmentes, nyers és vegán ételeket amiről itt egy régebbi cikkünkből többet is megtudhatsz!

Moka Tünde főszervező röviden összefoglalta, hogy hogy is jöhet össze a hagyományos francia konyha és a nyers vegán étkezés:
” A Le Poulet “egészségesen és tudatosan, ugyanakkor finomat együnk” küldetését idén ősszel tovább tökéletesíti.
A boldog csirke, továbbá a friss és minőségi alapanyagok felhasználásával készült ételeink mellett most egy nyers vegán vonallal is színesítjük nektek az ételkínálat palettánkat.

Hogy miért éppen nyers vegán? 
Ezt hamarosan kifejtjük nektek bővebben egy videó keretén belül.

Nyers vegán ételekről előjáróban, amit tudni érdemes: 

– gluténmentesek
– laktózmentesek
– cukormentesek
– csak nyers alapanyagokat tartalmaznak.
A vendég séfünk nem más, mint Magyarország legjobb nyers vegán séfje, Varga István, nyersséf. “
 

A MENÜ:


A menzareformer séffel és ételkülönlegességeivel nem csak Budapesten, hanem az országban számos helyen lehet találkozni, sőt a közeljövőben határainkon túl egyebek mellett Erdélyben, a Felvidéken és Görögországban is tart rendezvényeket: svédasztalos és exkluzív vacsorát, ételkészítő tanfolyamokat, hosszú hétvégéket és nyaralásokat.
A sütés és főzés nélkül készülő gasztronómiai remekművek szakértőjével a Csak a Menetes programokon is lehet találkozni, ahol a Csak a Mentes többi szakmai partnerével együtt várja az egészségtudatos táplálkozás iránt elhivatott érdeklődőket.