Kulináris élvezetek gluténmentesen

Free! Gluténmentes PékségA Free! Gluténmentes Pékség 2015-ben indult, családi vállalkozásként, nem sokkal azután, hogy az alapító házaspár középső gyermekénél megállapították a gluténérzékenységet. A pékség létrehozásának alapgondolata az volt, hogy legyen egy olyan hely, ahol a gluténérzékenyek teljes mértékben otthon érezhetik magukat, bármit választhatnak, amit megkívánnak, és ehhez egy páratlan, határozottan pozitív ízélmény társul. Kizárólag prémium kategóriás alapanyagokat használnak a saját fejlesztésű receptúráikhoz. A csapatban van több élelmiszermérnök, PhD-doktori fokozattal rendelkező biomérnök. A gyártáshoz szükséges minden egyes alapanyagot külön-külön vásárolják meg, előre gyártott liszt-keverékeket nem használnak. Sok mindenben úttörők – például ők kezdték meg az országban először a gluténmentes kovászos kenyerek kereskedelmi forgalmazását is, illetve egyedüli gluténmentes gyártóként tagjai a Magyar Kézműves Kenyér Társaságnak.

Termékpalettájuk több mint 70 termékből áll; egyik legfontosabb termékcsoportjuk a kenyerek. A 2023-as évi Országos Gluténmentes Kenyérverseny I. helyezettje és Innovációs különdíjas terméke a K1 kovászos kenyerük. Sokfajta sós péksüteményt, pl. croissant-okat, sós rudakat, pogácsákat, valamint klasszikus édes péksütiket is, pl. csigákat, töltött leveles papucsokat, kalácsot is készítenek. Az idei karácsonyi időszakra nagyon készülnek; nemrég fejezték be három új termék – a vegán mákos és vegán diós bejgli, valamint a vegán „mézes” kalács fejlesztését. De idén is lesz vajas bejgli, gyümölcskenyér, zserbó, fűszeres galett, illetve extraként kovászos Panettone és Pasta di Mandrole is. Decemberben fogják megtartani – működésük során először – az ünnepekkel kapcsolatos, tematikus, sütő-tanfolyamukat is kifejezetten gluténérzékeny gyermekek számára.

Free Gluténmentes Pékség Országos Kenyérverseny 2023A termékek tartósítószert nem tartalmaznak – kizárólag minőségi alapanyagokat. A kenyereik tejmentesek is – a kovászos kenyereik pedig gyakorlatilag „mindenmentesek”.

Több prémium kategóriás szállodába és étterembe is ők szállítják a mentes pékárut. A Free! Pékség a hazai mentes piac egyik legmeghatározóbb péksége, de változatlanul várják további partnerek és viszonteladók jelentkezését.

www.freepekseg.hu
1024, Budapest, Fény utca 16.
Facebook: Free- a Gluténmentes Pékség