Varázsoljunk gyógynövényekkel!

Másfél évvel ezelőtt, 2021 októberében indította útjára Balajti Péter a Herbiovit márkát. Péter az elmúlt 10 évben kozmetikai termékek fejlesztésével foglalkozott. A saját termékfejlesztés útján egy makacs ínhüvelygyulladása indította el, amire sehogyan sem talált gyógyírt. Pihentetés híján folyamatosan visszajött ez a kellemetlen fájdalom, mígnem egy kedves ismerőse javaslatára egy természetgyógyászhoz fordult, aki a fekete nadálytő gyógynövényes kivonatával megtalálta a gyógymódot a problémájára. A piacon körültekintve úgy találta, hogy még nem indult el a gyógynövénytartalmú, gyógyhatású krémek receptúrájának megújulása, így csupán olyan készítményeket lehetett megvásárolni, amik parabént és számtalan káros anyagot tartalmaztak.

Herbiovit natúrkozmetikum

Így egyik fontos célja lett, hogy a funkcionális kozmetikumok terén legyen egy nagy előrelépés a korszerűbb receptúrákkal. Így született meg a Herbs for vitality, vagyis a gyógynövényekkel a vitalitásért víziója, és ebből pedig a Herbiovit termékcsalád. A kozmetikai portfólió minden egyes tagját természetgyógyász, bőrgyógyász kozmetikus és vegyészmérnök kollégák segítségével dolgozta ki Péter.

Minden termék megkapta a hivatalos natúrkozmetikai minősítést, valamint igazoltan bőrbarát, dermatológiailag tesztelt krémek. Az első termékek az ismertebb körömvirágkrém, feketenadálytő-krém, lóbalzsam és vadgesztenyekrémek voltak. Egyik különleges termékük a glükózaminkrém, mely ízületi panaszok és izommerevség enyhítésére, illetve mozgási nehézkesség regenerálására szolgál, segíti a keringést, és emellett rendkívül jó bőrápoló is. Legnépszerűbb készítményük a Herbiovit Vadgesztenye lábkrém, ami csökkenti a visszeres, fáradt- és nehézlábérzetet. Nem véletlen, hogy a vásárlók kedvence. A jövőbeni tervek között szerepel, hogy a termékekből elkészülnek a hipoallergén változatok is, amik hamarosan szintén megtalálhatóak lesznek a többi Herbiovit termék mellett országszerte a patikák és bioboltok polcain.