Tárulj Szezám!

„Hiszünk abban, hogy a jó kávé és a minőségi alapanyagokból készült étel több mint napi fogyasztási szükséglet. Jobbá teszi a mindennapokat, tartalmas kapcsolatokat épít és összehozza az embereket.”

Ez a hitvallása a Szezám Speciality Coffee és Organic Desseerts-nek. Mivel a tulajdonos és családjának több tagja is már több, mint 10 éve cöliákiás, már évekkel ezelőtt is arról álmodoztak, hogy egy olyan specialty kávézót hozzanak létre, amely a gluténérzékenyek számára is a Kánaánt jelenti. Innen született meg az ötlet, hogy minden süteményüket házon belül, egy saját cukrászműhelyben készítsenek. A terv végül tavaly októberben valósult meg, amikor is megnyilt a Szezámot.

Szezám Budapest„Szenvedéllyel állunk a vendéglátáshoz, az emberekhez, alapanyagokhoz, és törekszünk arra, hogy kiváló minőséget és vendégélményt adjunk át. Hisszük, hogy a vendéglátásban megbújik valamiféle igazi varázslat: ahogyan az ízek kavalkádja, a vendégek ereje, a kávé intenzív illata egyesül egy atmoszférában és az ötletek, inspirációk, régóta dédelgetett álmok valósággá válnak.”

Ráadásul egy olyan helyet hoztak létre, ahol minden ételük mentes a glutén mellett a tejtől és a finomított cukortól. A gabona lisztet lecserélték zab-, mandula-, tápióka- és kókuszlisztre, az édesítést pedig agávéval, mézzel, eritrittel oldják meg. És kizárólag növényi „tejet” használnak az állati eredetű helyett. A választék pedig lehengerlő: mindenki találhat a fogára valót. Legyen az avokádó toast, tonhalas-spenótos toast vagy éppen pisztáciás sajttorta, sárgabarackos datolyás zabkása. És akkor még egy szót sem ejtettünk a cupcake-ekről, sóskaramellás-céklás sütiről, a bőséges smoothie kínálatról, a Matcha tonikról vagy éppen a kávé különlegességekről, melyekhez mind világos pörkölésű kávékat használnak. Újhullámos kávérajongóknak külön érdemes megkóstolni az országban egyedülikét elérhető amszetrdami DAK pörkölő kávéit.

Egyet tanácsolhatok: ha szeretnéd megkóstolni ezeket a finomságokat, akkor ne habozz, térj be a Duna korzón a Szezámba és szemezgess a kínálatból. Családdal és kis kedvenceddel is bátran meglátogathatod őket, mindenkit tárt karokkal várnak a Szezámban! Addig pedig kattints a Facebook vagy az Insta profiljukra!