Vegán élelmiszerek első kézből

A 2000-es évek elején még alig volt számottevő Magyarországon a vegán étrendbe beilleszthető élelmiszerek száma. Éppen ezért két választásuk volt Szikora Zsoltéknak, akik már akkor vegán életmódot folytattak. Vagy kimennek külföldre, ahol széles ezen élelmiszerek palettája, vagy elhozzák ezeket a termékeket Magyarországra, segítve így azokat, akik rajtuk kívül szintén csak növényi összetevőkből készült ételeket fogyasztanak.

VeganChef - Vegaföl, TzatzikiŐk döntöttek, és ekkor hívták életre több mint 20 évvel ezelőtt egy barátjukkal közösen a BiOrganikot, majd később a Naturmindet. Vegánként gyakran találkoztak azzal a tévhittel, hogy, ami vegán, az biztos egészséges is. Nos, ők azt tűzték ki célul, hogy olyan vegán termékeket készítsenek, amelyek azontúl, hogy nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt, még egészségesek és finomak is. Először biotermékekkel foglalkoztak, illetve növényi összetevőjű portékáik voltak, ezután bővült a paletta, és bevezették a növényi alapú kész termékeket is. Emellett pedig elkezdtek különböző élelmiszereket, mint például bulgurt, quinoát, gabonapelyheket gazdaságos kiszerelésbe csomagolni, háztartások és nagyobb beszállítók számára is. Ezzel próbálták színesíteni is a növényi étrendet idehaza.
VeganChef - Vegán paté zöldségkrém borsóproteinnelEz az üzletág később kinőtte magát, és létrehozták a Vegastrot, ami nagy kiszerelésű termékeket árul konyhák, nagyobb üzemek számára. Így kevesebb csomagolóanyagot használnak az üzemek, könnyebb elpakolni, illetve tárolni ezeket a gabonákat.
Aztán 3–4 évvel ezelőtt nagyot fordult a világ, és belevágtak saját termékeik gyártásába. Így született meg a VeganChef termékcsalád, amely azóta számos taggal büszkélkedhet, közülük a legfiatalabbak a Vegaföl, ami kiváló kiegészítője lehet a karácsonyi töltött káposztának, illetve a Tzatziki, ami ugyancsak jól passzol a finomabbnál finomabb ünnepi sültekhez. Sőt számtalan növényi sajtot is készítenek szeletelt és nagy kiszerelésben is. Így csak annyit mondhatok: vegánságra föl!