Év Séfje

Csak a Mentes Év Séfje 2021 – A nagy mentes megmérettetés

Hagyományos receptek allergének nélkül

Az Év Séfje verseny célja, hogy felhívjuk a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassuk, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni.

Egy játékos csak egy receptet küldhet be fordulónként. A játékosok e-mailen beküldött saját receptekkel nevezhetnek, melyek felkerülnek a csakamentes.hu weboldalára, ahol a mindkét online fordulóból a 4 legtöbb szavazatot kapott receptek beküldői jutnak tovább, vállalva ezzel, hogy részt vesznek a középdöntőben. A két online forduló 8 legjobb versenyzője élőben méretteti meg tudását szakmai zsűri előtt a Gastropolis Főzőiskolában. A szakmai zsűri által adott pontok alapján a legjobb 4 versenyző jut tovább az elődöntőbe. Közülük kerül ki az a két győztes, akik részt vehetnek a 2021. november 10-én megrendezésre kerülő Szuperdöntőn.

Korábbi ÉV SÉFJE verseny videók:

Az Év Séfje verseny pontos leírását és szabályzatát az alábbi gombokra kattintva olvashatod:

A játék időtartama

Első online forduló: 2021. szeptember 01. – 2021. szeptember 30.
Második online forduló: 2021. október 01. – 2021. október 31.
Középdöntő: 2021. november 03. 10:00 – 14:00, élőben a Gastropolis Főzőiskolában (1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 9).
Elődöntő: 2021. november 10. 09:00-12:00, Gastropolis Főzőiskola (1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 9).
Szuperdöntő: 2021. november 10. 13:00-16:00, Gastropolis Főzőiskola (1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 9).

Jelentkezési határidők:

Első online fordulóra: 2021.08.29.
Második online fordulóra: 2021.09.29.

Ha van egy jó mentes recepted, jelentkezz az alábbi linken keresztül:

Receptek értékelése

A két online forduló alatt az olvasók kiválasztják kedvenc receptjüket és szavazatukkal támogatják azt.
Mindkét fordulóban 4-4, a legtöbb szavazatot kapott versenyző jut tovább.
A középdöntőben 8, az elődöntőben 4, a szuperdöntő eseményen pedig a 2 legjobb recept tulajdonosa mérettetheti meg magát szakmai zsűri előtt.

A zsűri értékeli az elkészült ételeket:

Huszár Zsuzsa

vegán és cukormentes
táplálkozási specialista
Kiss Mona

Kiss Mona

gluténmentes gasztroblogger,
szakács és szaktanácsadó,
szakácskönyv író

Posta Reni

fogyókúrás tanácsadó,
paleo gasztroblogger,
cukor-, glutén- és tejmentes receptek és étrendek fejlesztője
Stöhr Gréta

Stöhr Gréta

vegán chef,
műsorvezető
 

Vágó Piros

mentes gasztrokalandor,
rádiós műsorvezető
Garami Gábor

Garami Gábor

rádiós műsorvezető,
zenész

Vegán Hegylakó

Karalyos Gábor

Vegán Hegylakó,
színész
Tanács Attila

Tanács Attila

mesterszakács, fejlesztő séf
Mindenmentes Főzősuli alapítója

Varga István

nyers vegán chef
 

Nyeremények

 

I. és II. online forduló 4-4 nyertese: Részvétel a Középdöntőn, esély a továbbjutásra, a fődíjra és a további garantált nyereményekre.

Amennyiben az online fordulók nyertesei nem tudnak részt venni az élő versenyen, vagy nem vállalják a szereplést, automatikusan az utána sorrendben következő versenyző jogosult a részvételre.

A Szuperdöntő nyereményei

Együttműködő Partnereink