Körkép: Milyen kihívások érintik a Csak a Mentes látogatókat?

A 2022-es Csak a mentes Karácsonyi fesztiválon számos vendég kitöltötte az állapotfelmérőnket. Íme, ezalapján az életmódbeli, egészségre is kiható összefoglalóm.

Posta Reni funkcionális életmódtanácsadóA hozzám fordulók közel 80%-a szenved valamilyen EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁTÓL. Ezek további kihívásokat okoznak a főbb szerveink működésében, a hormonháztartásunk, az immunrendszerünk egyensúlyában is, és nem kicsit függ össze a lelkiállapotunkkal, idegrendszerünkkel.

STRESSZ. 73%-a a látogatóimnak magas stresszel néz szembe nap mint nap. Tudod, mit okozhat ez? Alvászavart, hormonális problémákat, babavárási nehézségeket, falási rohamokat, túlsúlyt, emésztési panaszokat, székrekedést, hasmenést, mozgásszervi panaszokat, izomfeszülést, fejfájást, mellékvese kifáradást, autoimmun betegségeket.

Gyakori kombináció AZ ÜLŐ ÉLETMÓD ÉS A NEM GYAKORI SPORT párosa. Egyik a másikat erősíti az egészségügyi, testi-lelki kihívások kialakulásában, fennmaradásában, fokozódásában. Figyelj rá Te is!

Visszatérő a HAJ, KÖRÖM, BŐR PROBLÉMÁJA. Tudj róla, hogy erre 100%-osan kihat az életmódod, a táplálkozásod és csak utána jön, hogy mit is használsz külsőleg.

Sokan LAKTÓZMENTESEN táplálkoznak, ám emellett mégis szenvednek laktózzal összefüggő egészségügyi panaszoktól. Javaslom, hogy aki laktózérzékeny, minden tejterméket hagyjon el – egy időre legalább.

Többször találkoztam a nem cöliákia típusú GLUTÉNÉRZÉKENYSÉGRE utaló tünetekkel – engem is ez érint -, és számos esetben nem tartják be a glutén 100%-os kerülését. Fontos: a glutén fogyasztásánál nem számít, keveset vagy sokat, egyszer vagy gyakran eszed. És érdemes kizárólag gluténmentes forrásból származó liszteket, alapanyagokat használni.

Sokan AUTOIMMUN panasszal küzdenek, viszont továbbra is fogyasztanak cukor-, tejtermék- és gluténtartalmú ételt. Ha téged is érint, kerüld el ezeket, váljon természetessé ez az étkezés.

A CÖLIÁKIA esetében – ami szintén autoimmun betegség – nagyon szigorú étel előállítási, -készítési és tárolási szabályokat kell betartani. Ha ezek nem valósulnak meg, az illető állapotában mindig lesznek egészségügyi kellemetlenségek, nehézségek. Nem egyszerű egy vegyes táplálkozású családban ezt megoldani, de nem lehetetlen.

Ne hagyd annyiban a fentieket, tudsz változtatni. Örömmel segítek!

Posta Reni
Egészség coach, funkcionális életmódtanácsadó, a Csak a Mentes szakmai partnere, a Természet Tudása© szakértői csapatának kiemelt tagja, a doTERRA természetes megoldásainak szakértője, cukor-, glutén- és tejmentes receptek fejlesztője, a MENTES-M DÍJ zsűritagja, szakácskönyvek és cikkek szerzője.

INGYENES FB ÉLETMÓD KLUB POSTA RENIVEL: https://www.facebook.com/groups/postareniklub